Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Vanuit Nassau en omgeving zijn heel veel excursies te ondernemen. Dit zijn excursies in en op het water (snorkelen, duiken en boottochten) of een stadstour. Die laatste is een echte aanrader als je meer over de geschiedenis en cultuur van het eiland te weten wilt komen. Sla ook een bezoek aan het wereld beroemde Atlantis Hotel niet over. Een van de grootste export producten is rum. Bezoek daarom ook zeker een Rum Cake Factory of een Distillery.

Ligging van Nassau

New Providence is het meeste bekende en daarom ook meest toeristische eiland van de Bahama’s. De meeste mensen zullen de hoofdstad van dit eiland, Nassau wel kennen. In Nassau komen dagelijks grote cruiseschepen aan. Soms liggen er wel 5 tegelijk in de haven van Nassau. Met duizenden mensen tegelijk komen zij aan wal in de ochtend uren om in de avond uren het eiland weer te verlaten. De haven van Nassau is ontzettend toeristisch en de meeste cruise toeristen zullen na een wandeling  door het centrum van Nassau naar Paradise Island afreizen. Hier bezoeken zij het strand of het bekende Atlantis Hotel.

Atlantis Resort

Een van de meest bekende hotels ter wereld is het Atlantis Resort. Ook als je hier niet verblijft tijdens jouw vakantie op de Bahama’s kan je doormiddel van diverse tickets de waterparken of het aquarium van dit resort bezoeken. Ook zwemmen met dolfijnen behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden hier. Het hotel is gelegen op Paradise Island, een soort van schiereiland voor de kust bij Nassau.

Cultuur rondom Nassau

New Providence wordt al jarenlang bezocht door de Amerikaanse en Europese toeristen, omdat dit een van de eerste eilanden van de Bahama’s was met een diepe haven. De cultuur op de New Providence is dan ook sterk verandert door de Amerikaanse invloeden. In het centrum van Nassau zie je veel koloniale panden, die afstammen van de tijd dat de Engelse de baas waren op het eiland.    

Parliament Square

De gebouwen van Parliament Square zijn in 1815 gebouwd door de Loyalist. De roze gebouwen (deze kleur zijn alle overheidsgebouwen op de Bahama’s) zijn een van de vele voorbeelden van de bouwstijl uit de tijd dat de Bahama’s een Engelse kolonie waren. Voor het gebouw staan een aantal beelden waaronder ook een van Koningin Victoria.

Overige bezienswaardigheden en activiteiten in Nassau

John Watling’s Distillery

Deze Distillery is gelegen in het centrum van Nassau en kijkt uit over de haven. Rondom het gebouw ligt een grote tuin. De geschiedenis van dit huis gaat terug tot ongeveer 1789. Hier zijn door de jaren heen diverse soorten drank geproduceerd. Natuurlijk rum en vodka. Het huis staat vol met antiek en oude schilderijen. Het is mogelijk om zelf een gratis tour door het huis te doen tijdens een vakantie op de Bahama’s.  Na je bezoek kan je nog een typische cocktail van de Bahama’s drinken in de Red Turtle Taverne.

Rum Cake Factory

Op het eiland vindt je vele rum cake fabriekjes, de meeste kan je ook bezoeken. Bij deze fabriekjes kan je Rum Cake proeven en natuurlijk kopen. Deze traditionele lekkernij is een van de meest bekende export producten van de Bahama’s.

Grotten

Ten westen van Cable Beach vind je een aantal grotten. Hier vestigde de eerste bewoners, de Lucayans, van de Bahama’s zich.

Duiken en Snorkelen

Duiken en snorkelen is ook een echte must do vanuit dit eiland. Vlak voor de kust van New Providence in de Atlantische Oceaan vind je de Wall. Hier wordt de oceaan van vrij ondiep op eens immens diep. Onder water bevindt zich hier dus een enorm Cliff. Met een begeleidde tour kan je gaan duiken of snorkelen bij de Wall.

Harold and Wilson Ponds NP

In het zuidelijke gedeelte van het eiland ligt het Harold and Wilson Ponds National Park. Dit Nationale Park is in 2002 ontwikkeld voor de bescherming van de zoetwater wetlands en de vogels die hier jaarlijks nestelen. Er zijn diverse wandelingen en vogel observatie punten te vinden in het park. Vogels die je hier onder andere tegenkomt zijn witte ibissen en Ospreys.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Nassau gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Bahama's

Nassau