De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Centraal gelegen in Jasper National Park ligt het dorpje Jasper. Het dorp bestaat voornamelijk uit hotels, restaurantjes, winkelts en een paar woonwijken. Vrijwel alle bezienswaardigheden van het natuurpark zijn in de omliggende natuur te vinden en prima per huurauto of camper te bezichtigen. Jasper werd in 1911 gesticht voor arbeiders die moesten werken aan de Grand Trunk Pacific Railroad.

Geschiedenis van Jasper 

Lang geleden zochten pelsjagers in deze omgeving naar een weg door de Rocky Mountains. Jasper Hawes was één van hen en hij richtte voor de Northwest Company in 1813 een bevoorradingspost op: Jasper House. Omstreeks 1860 kwamen hier gelukszoekers langs die ʻover landʼ een route naar de goudvelden in het Cariboo gebergte zochten. De stad groeide pas goed nadat in 1907 het Jasper National Forest werd gesticht en vervolgens de aanleg van de spoorweg in 1911 werd gerealiseerd. 

Ander sfeertje dan Banff of Canmore

Als zusterstad van Banff is Jasper rustiger en heeft de sfeer van een bergdorp weten te behouden. Het oogt minder ontwikkeld en authentieker dan bijvoorbeel Banff of Canmore. Rivaliteit tussen de twee richt zich op het spoorwegverleden én de traditionele faciliteiten: Jasper Park Lodge versus Banff Springs Hotel. Jasper wordt geapprecieerd vanwege haar bijzondere natuurpracht en de relaxte sfeer. In het weekend komen veel locals uit de hoofdstad Edmonton, die hier houten cabins hebben. Edmonton ligt circa 370 kilometer ten oosten van Jasper. 

Hoogtepunten in de omgeving van Jasper

  • Maligne Lake en Spirit Island
  • Pyramid Lake en Pyramid Island
  • Jasper Skytram naar Whistler Mountain
  • Winkeltjes en restraurantjes in het centrum
  • Medicine Lake

Beste reistijd Jasper National Park

Jasper National Park is het hele jaar te bezoeken. Vanaf de late herfst tot aan de late lente is het een populaire wintersportbestemming. De zomer is vrij kort maar zeer indrukwekkend! Sommige meren kunnen zelfs tot half juni bevroren zijn. 


Reizen in de buurt van Jasper

Logo Doets Reizen Canada

Jasper