Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Maligne Lake ligt aan het eind van de Maligne Road in Jasper National Park. Dit Maligne Lake is het op één na grootste gletsjermeer ter wereld en volgens vele de mooiste van de Rocky Mountains. Pursuit organiseert boottochten op het meer en geeft je een goede indruk van dit gebied. Het mooiste plekje van Maligne Lake is Spirit Island. Dit is een klein eilandje met bomen en er zijn mensen die beweren dat dit de meest gefotografeerde bomen van Canada zijn.

Wandelen langs de oevers

De rit naar Maligne Lake vanuit Jasper duurt ongeveer 1 a 1,5 uur. Je kijkt je ogen uit! Een fraaie scenic route brengt je langs tal van fotostopmomenten en uitzichtpunten. Wil je het meer nog beter zien? Boek dan vooraf de Maligne Lake Cruise. 

Maligne Lake Cruise naar Spirit Island

De Maligne Lake Cruise biedt bezoekers al meer dan 60 jaar de mogelijkheid om het wereldberoemde Spirit Island te ontdekken door middel van leuke bootcruises in Jasper National Park. Je kunt aan boord op een comfortabele manier het meer verkennen. De cruise / boot is verwarmd en met glas afgesloten zodat het ook op een koude dag prima te doen is. Tijdens de cruise leer je van een deskundige gids meer over de geschiedenis van Maligne Lake en de geologie, de wilde dieren, het weer, de flora en fauna.

Maligne Lake biedt een aantal van de meest interessante en spectaculaire landschappen ter wereld. Spirit Island staat bekend om zijn schoonheid en is misschien wel een van de meest gefotografeerde plaatsen in de Canadese Rockies. Spirit Island, door de inheemse bevolking van de Stoney Nation zo genoemd vanwege de ervaringen die hun voorouders eeuwen geleden op deze plek opdeden, is een piepklein bosje met bomen en ongerepte natuur, door een landengte gescheiden van het vasteland. Spirit Island wordt in de zomer een echt eiland voor een paar korte dagen.

De echte attractie van Spirit Island is de achtergrond: een ring van indrukwekkende pieken en gletsjers die de zuidkant van Maligne Lake omcirkelen, en de diepe turkooizen kleur van het water dat niet aanwezig is aan de noordkant van het meer. Een kort pad vormt een lus vanaf de dokken naar uitkijkpunten met uitzicht op Spirit Island. Om het gebied in zijn natuurlijke staat te behouden, is het niet toegestaan het eiland te betreden.

De boottochten worden alleen uitgevoerd wanneer het meer niet bevroren is. Dit is in de regel van begin/half juni t/m begin oktober. Het is sterk aan te raden om vooraf je tickets te boeken. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, het kan druk zijn op de parkeerplekken rondom het meer. De totale cruise duurt circa 1,5 uur. Hierdoor blijft er genoeg tijd over om andere dingen te zien en doen. 

Bevroren

Het meer kan tot half juni bevroren zijn. 

Reizen in de buurt van Maligne Lake

Logo Doets Reizen Canada

Maligne Lake