Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Het deel ten westen van de Fraser River wordt ook wel Cowboy Country genoemd: hier liggen de grootste ranches van British Columbia. Cache Creek was eens een zeer belangrijke bontstad, maar sinds de opening van de Coquihalla Highway is het een heel rustig plaatsje geworden. Ten noorden ervan ligt de Historic Hat Creek Ranch (aan Highway 97), waar nog een origineel stuk aanwezig is van de Cariboo Wagon Road.

Goldrush in Canada

Hoewel de stad opbloeide als bevoorradingsplaats tijdens de goudkoorts van 1860, bestaan er twee verhalen over de oorsprong van de naam van de stad. Sommigen beweren dat de naam afkomstig is van de bonthandel in de jaren 1800, toen voorraden werden opgeslagen of "geborgen" in het kruispunt van de vallei. Anderen zeggen dat het komt van een overval op een postkoets tijdens de goudkoorts. De politie achtervolgde twee bandieten; één werd gedood en de andere, zwaar gewond, begroef de buit langs de kreekbedding. De overvaller bezweek aan zijn verwondingen voordat hij kon terugkeren, en de schat moet nog gevonden worden...

Visitor Center

Het Infocentrum, dat het thema van de stad uit de jaren '50 en '60 heeft overgenomen, is een bezienswaardigheid van de stad en een nuttige bron van plaatselijke en regionale toeristische informatie. Internet is hier beschikbaar. Geopend van half mei tot half september. 

Fun in de woestijn

Het semi-aride woestijnklimaat van Cache Creek en het lange zomerseizoen zijn perfect voor wandelen, mountainbiken, ATV-rijden, vissen, zwemmen, golfen en kamperen. 

Logo Doets Reizen Canada

Cache Creek