Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Vanuit het kleine dorpje Clearwater kun je een bezoek brengen aan Wells Gray Provincial Park. Het dorpje Clearwater bestaat uit een aantal huizen, tankstation, winkeltjes en hotels. Ook kun je hier terecht bij het visitor center zodat jij goed voorbereid het park kunt bezoeken. Sommige accommodaties liggen zelfs in het natuurpark, zoals de Helmcken Falls Lodge. Een andere optie, buiten het park, is het Alpine Meadows Resort.

Clearwater in British Columbia

Clearwater in British Columbia is een perfecte uitvalsbasis voor een Wells Gray uitje. Hoewel er nog geen 2500 mensen wonen, is het in de zomermaanden wat drukker wat voor gezelligheid zorgt. Het levenstempo in deze schilderachtige bergoase ligt veel lager dan in de stad. Laat de prachtige en wilde omgeving op je inwerken. Neem de tijd om de omgeving te verkennen en maak een praatje met een plaatselijke bewoner om onze geschiedenis te leren kennen. 

Uitvalsbasis voor een bezoek aan Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Country ligt in de regio Thompson Nicola in het binnenland van BC en omvat een aantal levendige plattelandsgemeenschappen. Dit prachtige gebied van meren, bossen, bergen en rivieren is gecentreerd rond het uitgestrekte wildernisreservaat van Wells Gray Provincial Park en de stad Clearwater - jouw toegangspoort tot het avontuur. De gemeenschappen Clearwater, Upper Clearwater, Vavenby en Birch Island liggen in de North Thompson Valley, waar de Clearwater, North Thompson en Raft Rivers samenkomen. Het is ook de plaats waar twee bergketens, de Cariboo en Shushwap bergen, elkaar kruisen.  De Simpcw en de Tsq'escenemc First Nations noemen deze plek al sinds mensenheugenis hun thuis. Kolonisten en pioniersfamilies vestigden zich ook in dit ruige landschap. Vandaag de dag vind je er vriendelijke en gastvrije gemeenschappen die trots zijn op hun landelijke levensstijl.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Clearwater gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Clearwater