De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Quadra Island is een schitterend eiland dat gelegen is tussen Vancouver Island en het vasteland van Canada. Het eiland is te bereiken per veerboot van BC Ferries of via een privé boottour van April Point Resort en Spa. Op Quadra Island heerst een relaxte sfeer. De natuur laat hier een diepe indruk op je achter, Quadra Island beschikt namelijk over rotsachtige baaien en diepe wouden. Tijdens een bezoek aan Quadra Island is het ook mogelijk om kennis te maken met lokale gemeenschappen en First Nations culturen.

Quathiaski Cove

Quathiaski Cove, ook wel 'Q Cove' genoemd, ligt in het zuidwesten van Quadra Island. Deze plek wordt ook wel gezien als het belangrijkste centrum van het eiland, mede doordat hier de supermarkt, bank, het postkantoor en benzinestation gevestigd zijn. Met name in de zomer kan het hier relatief druk zijn, zeker op zaterdagochtend als de wekelijkse markt hier plaatsvindt. Deze markt bestaat uit diverse kraampjes waar je lokaal eten, bloemen en handwerk kunt kopen.

Cape Mudge

Een andere bezienswaardigheid op Quadra Island is Cape Mudge, gelegen aan de Campbell River. Cape Mudge is de plek waar je kennis maakt met de First Nations (Kwa’ Kwa’ Ka’ Wa’Kw) en geniet van de kunstwerken die zij bezitten. Breng vooral een bezoek aan de vuurtoren in Cape Mudge (Cape Mudge Lighthouse) of bewonder deze vanaf het water tijdens een boottocht, waarbij je tevens op zoek gaat naar walvissen en ander zeeleven.

Main Lake Provincial Park

Wil je de Canadese natuur in haar puurste vorm beleven? Ontdek dan het prachtige Main Lake Provincial Park. Dit provinciale park bestaat uit maar liefst zes meren en beschermt een biologisch zoetwatersysteem waar vele vogel- en plantensoorten leven. Daarnaast kan je hier altijd meer wilde dieren tegenkomen. Het is dé plek voor het maken van een prachtige, maar ontspannen wandeling of kanotocht.


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Quadra Island gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Quadra Island