Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Wells Gray Provincial Park

40 Actueel reisaanbod

Wells Gray Provincial Park is een zeer groen regenwoudachtig park met talloze wilde bloemen en baaien. Het verrassend rustige natuurpark in British Columbia bestaat uit zwart vulkanisch gesteente en heeft een rijke mix aan diepe riviervalleien, alpineweiden, uitgestrekte oerbossen en hoge bergpieken met gletsjers. De machtige watervallen (Spahats, Dawson Falls) en indrukwekkende zoogdieren in het park laten zich graag fotograferen. Naast het ondergaan van de prachtige natuur is er in Wells Gray óók ontzettend veel te doen. Verken het park te paard, te voet of te water en ontdek de mooiste plekjes!

Paradijs voor wandelaars en kanoërs

In het park liggen talloze watervallen, waaronder de bijna 140-meter hoge Helmcken Falls en Dawson Falls, die de bijnaam ‘Little Niagara Falls’ draagt. Luister naar het prachtige geluid van het denderende water en de zingende vogels. Maak een wandeling over de Ray Farm Trail dan wel een prachtige kano- of kajaktocht over de slingerende rivieren en Clearwater of Azure Lake. Toch is de meest authentieke manier om Wells Gray te ontdekken op de rug van een paard. Ben je nu een ervaren rijder of niet: de trail vanaf de Helmcken Falls Lodge brengt je diep in het park en staat garant voor een onvergetelijk avontuur.

Watervallen in Wells Gray Provincial Park

  • Spahats Creek Falls
  • Helmcken Falls
  • Dawson Falls

Oog in oog met zwarte beren

De vruchtbare natuur, die Wells Gray te danken heeft aan het vele smeltwater, is de perfecte leefomgeving voor wilde dieren. In het park leven meer dan vijftig soorten zoogdieren, waaronder wolven, zwarte beren, herten en bevers. Zó dichtbij zag je beren, elanden, adelaars en visarenden dan ook nooit!

Dagexcursie in Wells Gray

Er is zoveel te zien in Wells Gray dat wij je adviseren de dag vullende Rainbow Falls Day Tour te reserveren via Doets Reizen. Dit is een dynamische excursie waarbij je alle hoogtepunten van het park bezoek. Naast het maken van wandelingen stap je aan boord van een boot en een kano. Ultiem Canada, we beloven het! 

De bootjes liggen klaar

Een geweldige verblijfplaats voor een bezoek aan Wells Gray Provincial Park is het Alpine Meadows Resortdat midden in de wildernis ligt. De houten blokhutten zijn luxe ingericht, zodat je volledig tot rust kunt komen, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de natuurrijke omgeving. Duik in het verfrissende Hallamore Lake óf ga met één van de vele bootjes het water op om te vissen op Regenboogforellen. De eigenaren van het Alpine Meadows heten je van harte welkom in dit uitgestrekte resort, het ultieme rustpunt tijdens je rondreis door Canada.

Allesbehalve grijs in Wells Gray Provincial Park

Krijg je geen genoeg van berglandschappen, gletsjers, groengekleurde wateren en een scala aan fantastische diersoorten? Dan is Wells Gray Provincial Park gegarandeerd een plek voor jou. Dit zijn de hoogtepunten van het prachtige park:

  • Boek een safari door Bear Valley en spot unieke wilde dieren;
  • Luister naar de muzikale klanken van de Helmcken Falls;
  • Klim op de rug van een paard en galoppeer over uitgestrekte riviervalleien;
  • Neem een duik in het Hallamore Lake of vaar over dit fantastische meer;
  • Overnacht in een luxe cabin op het Alpine Meadows Resort

Reizen in de buurt van Wells Gray Provincial Park

Logo Doets Reizen Canada

Wells Gray Provincial Park