De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Revelstoke is een charmang bergdorpje en de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan gelijknamige Mount Revelstoke National Park. ​Niet veel mensen buiten Canada hebben ooit van Revelstoke gehoord. En dat is nu precies de charme van dit prachtige bergdorpje. Je hebt alles wat West-Canada te bieden heeft als het gaat om bergen, natuur en outdooractiviteiten. Je kunt er geweldige hiken, mountain biken en er is zelfs een rodelbaan!

Revelstoke in Canada

Niet veel mensen buiten Canada hebben ooit van Revelstoke gehoord. En dat is nu precies de charme van dit prachtige bergdorpje. Je hebt alles wat West-Canada te bieden heeft als het gaat om bergen, natuur en outdooractiviteiten. Je kunt er geweldige hiken, mountain biken en er is zelfs een rodelbaan! The Pipe Mountain Coaster kun je vinden bij Revelstoke Mountain Resort en is tijdens het zomerseizoen geopend. 

Ligging 

Revelstoke is spectaculair gelegen aan de samenkomst van de Columbia River en de Illecillewaet River en ingeklemd tussen de Selkirks Mountains en de Monashees. De Columbia River is de op twee na langste rivier in Noord-Amerika. 

Inwoners 

Revelstoke telt ongeveer 8.000 inwoners. 

Klimaat 

In de winterperiode is Revelstoke een vrij populaire wintersportbestemming. In de zomer wordt de gondola gebruikt om mensen te laten genieten van het uitzicht over de vallei. Omdat het dorp Revelstoke op een hoogte van gemiddeld 480 meter boven zeeniveau ligt, is het hier gemiddeld een stuk warmer dan de wintersportplaatsen in de Rocky Mountains en de Coast Mountains, waar Revelstoke tussen ligt. In de zomermaanden is het vaak zomers en zijn tropische dagen geen uitzondering. In de wintermaanden is het in het dorp zelf koel tot gematigd weer. De koudste maanden liggen gemiddeld onder het vriespunt. 

Geschiedenis 

In 1850 settelden zich hier goudzoekers, maar de stad begon pas echt te groeien met de komst van de Canadian Pacific Railway in de tachtiger jaren. De stad is in feite genoemd naar Lord Revelstoke die voor de fundering zorgde waardoor de spoorlijn de stad kon aandoen. De spoorgeschiedenis is terug te vinden in het Revelstoke Railway Museum met o.a. een reusachtige stoomlocomotief. Andere historie vind je in het (gratis) Revelstoke Museum waar ook lokale kunst tentoon is gesteld. 

Auto 

Met de auto kun je Balsam Lake van mei tot oktober bereiken. Let op: voertuigen langer dan 26 feet en voertuigen met dubbele assen zijn niet toegestaan op de Parkway, omdat de weg erg smal is en meerdere haarspeldbochten telt. 

Mount Revelstoke National Park

Mount Revelstoke National Park is een plek van contrasten. Tijdens een rit over de 26 kilometer lange Meadows in the Sky Parkway naar de top van de 1.920 meter hoge Mount Revelstoke zie je valleien, weiden, regenwouden en bergen met besneeuwde toppen. Aan de Trans-Canada Highway, die langs de oostelijke parkgrens loopt, beginnen een paar korte wandelroute.

Reis in de buurt van Revelstoke

Logo Doets Reizen Canada

Revelstoke