De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Op ca. 40 km ten westen van Victoria, de hoofdstad van British Columbia, vind je het schitterende plaatsje Sooke. Deze bestemming is net zo spectaculair als de overige dorpen en steden op Vancouver Island. Laat je inspireren door de prachtige natuur met haar vele wilde dieren.

Buitenactiviteiten in Sooke

Sooke heeft een gematigd regenwoud en beschikt daarom over een van de meest milde klimaten van Canada. De zomers zijn heerlijk warm en droog, terwijl de winters mild zijn met een goede hoeveelheid regen. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat Sooke de ideale bestemming is voor buitenrecreatie. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen, vissen of kanoën langs de vele grotten en baaien langs de kustlijn. Sooke is tevens de perfecte plek voor het maken van een boottocht, waarbij je onderweg op zoek gaat naar orka's, zeehonden of walvissen die in het water leven.

Potholes spotten in Sooke

Met name voor wandel- en natuurliefhebbers is Sooke een paradijs op aarde. De straat van Juan de Fuca biedt namelijk een wandelroute van bijna 50 kilometer lang, langs het regenwoud en de kust met haar prachtige zandstranden. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om slechts een deel van deze wandelroute te lopen. Langs de kustlijn, maar met name in Sooke Potholes Provincial Park zijn ontelbare potholes te vinden. Dit zijn gepolijste rotspoelen en kuilen die op een natuurlijke wijze door de Sooke River zijn onstaan. Het water in Sooke Potholes Provincial Park is helder en schoon. In de zomer is dit een prachtig gebied om te zwemmen of heerlijk te picknicken.


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Sooke gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Sooke