De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Soms vind je de verrassendste bestemmingen in de meest afgelegen gebieden. Inuvik, gelegen in de ruige Northwest Territories van Canada, is zo’n plek. Inuvik is een verrassend veelzijdige plaats aan het eind van de beroemde Dempster Highway en wordt vooral bewoond door Natives. Vanuit Inuvik kun je een aantal onvergetelijke excursies doen!

Activiteiten en bezienswaardigheden in Inuvik

Een van die bijzondere excursies is bijvoorbeeld een dagtour naar Herschel Island in de Beaufort Sea. Hier kun je bijzonder wildlife spotten, zoals de witte beluga walvis! Een andere aanrader is een tour naar het nabijgelegen Tuktoyaktuk, waar je onder begeleiding van een lokale gids kennismaakt met de leefwijze en cultuur van de Inuvialuit-bevolking.

Meer informatie over Inuvik

‘Inuvik’ betekent ‘plaats van mensen’ en ligt 2 graden noord van de poolcirkel. Er is in deze plaats maar één verkeerslicht! Het klimaat hier kent echt extremen: van minimale temperaturen in de winter tot -50 graden, tot +30 in de zomer. In de zomer zijn er 56 dagen waarop het 24 uur per dag licht is. In de winter blijft het dertig aaneengesloten dagen donker. Inuvik ligt aan de monding van de MacKenzie River. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de Richardson Mountains.

Onze topbestemmingen in de buurt van Inuvik

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Inuvik gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Inuvik