De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada

Nahanni National Park

Neem contact met ons op

De South Nahanni River (Naha Dehé) heeft een wilde prachtige vallei door het Mackenzie-gebergte gesneden, een gebied dat de Canadese autoriteiten opzettelijk ongerept hebben gehouden als Nahanni National Park Reserve. Dit park, gelegen langs de South Nahanni River, een van de meest spectaculaire wilde rivieren in Noord-Amerika, bevat diepe kloven en enorme watervallen, evenals een uniek kalkstenen grottenstelsel. Het park is ook de thuisbasis van dieren van het boreale bos, zoals wolven, grizzlyberen en kariboes. De Dall-schapen en berggeiten zijn te vinden in de alpine omgeving van het park.

Activiteiten in het Nahanni National Park Reserve

De hoogste bergen van de Northwest Territories liggen in het Nahanni National Park Reserve. Deze bergpieken worden the Vampire Peaks genoemd. Berg beklimmers van over de hele wereld komen naar het Nahanni National Park Reserve toe om de granieten rotsen te beklimmen. Verder worden er ook wandelingen, soms van wel meerdere dagen georganiseerd langs de rivieren in het Nahanni National Park Reserve. Tijdens deze tochten is het ook mogelijk om je met een raft over de wilde rivieren te verplaatsen. Bij de Nahanni Butte kom je in aanraking met de Dene cultuur, een Dene gids leidt je rond door hun leefgemeenschap en verteld je alles over hun geschiedenis en het traditionele leven. De Virginia Falls zijn de hoogste watervallen in het Nahanni National Park Reserve. Deze watervallen zijn maar liefst twee keer zo hoog als de Niagara Falls in Ontario

Bereikbaarheid van het Nahanni National Park Reserve 

Door de geïsoleerde ligging van het Nahanni National Park Reserve kan je sommige delen van het park alleen bereiken door middel van een heli-hike met een begeleidde tour. Dit gaat dan om het Ram Plateau, Tł’ogotsho Plateau en de Vampire Peaks. Je bereikt het park door middel van een vlucht per watervliegtuigje vanuit Fort Simpsom of Yellowknife. 

Beste reistijd voor het Nahanni National Park Reserve 

Het weer in het park is onvoorspelbaar, zorg altijd dat je meerdere laagjes kleeding aan of bij je hebt. De beste maanden om het Nahanni National Park Reserve te bezoeken zijn juli en augustus. Ben je tijdens je vakantie in Canada op zoek naar ongerepte wildernis? Dan is het Nahanni National Park Reserve de bestemming voor jouw!  

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Nahanni National Park gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Nahanni National Park