Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Nunavut is dé ultieme bestemming in Arctisch Canada voor wie het echte onherbergzame gebied in wil. Hier zijn nauwelijks gebaande wegen en reis je per boot, sneeuwscooter of hondenslede. Vanwege het poolklimaat is het toerisme zeer beperkt. Op de toendra ervaar je wat de oorspronkelijke bevolking, de Inuit, eeuwenlang heeft gevormd: koude weersomstandigheden in een continu veranderend landschap.

Voor ervaren bergbeklimmers

Bezoek Nunavut in het voorjaar als je nog volop wilt genieten van het magische noorderlicht of in de zomer wanneer de toendra met dank aan het winterse smeltwater even in bloei staat. Avontuurlijke hikers en bergbeklimmers komen aan hun shot adrenaline bij Mount Thor in Auyuittuq National Park op Baffin Island. Steile kliffen, indrukwekkende watervallen en immense gletsjers bepalen het landschap. Naast hiken en beklimmen kun je in Nunavut van alles ondernemen, van een hondensledetocht of slapen in een iglo tot met een sneeuwscooter over het ijs en op expeditie naar de magnetische Noordpool. 

Erfgoed van de Inuit

Op Southampton Island, midden in Nunavut, ligt de Fossil Creek Trail. Langs deze trail vind je fossielen van ruim 450 miljoen jaar geleden. Fossielen uit de prehistorische tijd van het Ordovicium, toen er geen zoogdieren bestonden en er slechts beenvissen in de oceanen leefden. Het Kugluk Territorial Park is een adembenemend mooi gebied met z’n beroemde Kugluk Bloody Falls, die net als alles in deze staat, nauw verweven is met het erfgoed van de Inuit.   


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Nunavut gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Nunavut