Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Nog noordelijker op de route komt u terecht in Sainte Anne-de-Beaupré. Hier vindt u één van de beroemdste heiligdommen van Canada, de basiliek met dezelfde naam. In 1658 begonnen de 25 gezinnen van het dorpje, dat toentertijd Petit Cap heette, met de bouw van een kapel ter nagedachtenis aan Sainte Anne en haar mysterieuze wonderen.

De bouw van Saint Anne

De plek bleek te dicht bij de rivier te staan en in 1662 werd een tweede kapel gebouwd. In 1676 werd met een kerk begonnen, dit keer gemaakt van steen. Er kwamen steeds meer pelgrims naar deze kerk en in 1872 werd er een basiliek gebouwd.

Na een verwoestende brand begon men in 1926 met de bouw van de basiliek zoals deze nu te zien is. Ze is met haar interieur uniek in Canada! Je zult het zeer indrukwekkend vinden, ook het prachtige beeld van Sainte Anne zal je zeker niet ontgaan. Het is gemaakt uit een enorme eik, bekroond met massief goud en versierd met diamanten, parels en robijnen.

Op het terrein van de basiliek staat een herdenkingskapel die in 1878 gebouwd is van materiaal van de oude kerk.

Het hele jaar zijn er religieuze evenementen in en rond de basiliek. Rondleidingen worden onder leiding van een gids gegeven. In het Basilica Museum vertellen wassen beelden het verhaal van Sainte Anne.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Beaupre gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Beaupre