Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Guilin heeft, dankzij de wonderschone gebergten, iets pittoresks. Laat je op een bamboevlot langs het prachtige landschap rond de Li-rivier voeren en vergaap je aan Elephant Trunk, een berg die op een olifant die water drinkt lijkt. Kinderen kunnen stoom afblazen in het Seven Stars Park, een bijzonder stadspark met verborgen grotten, een dierentuin en de Flower Bridge. Deze veelzijdige stad mag je bij een bezoek aan China niet overslaan!

Buffels en groene rijstvelden

Guilin is zonder twijfel de stad van het water. Het centrum is omringd door veel rivieren en meren. Dat de geschiedenis van de grootste meren honderden jaren terug in de tijd gaat, zie je aan de overblijfselen van de oude stadsmuren. Aan de noordelijke kant van rivier Rong Hu staat de oorspronkelijke toegangspoort nog overeind. Een boottocht over de Li-rivier is een must do, vroeg in de ochtend zie je de groene rijstvelden, badende waterbuffels en de kabbelende rivier op z’n mooist. Deze omgeving was vroeger een inspirerend voorbeeld voor de beroemde Chinese landschapsschilderkunst (shan-shui).

Suikerbroodbergen in Yangshuo

Huur een fiets en rijd tussen de rijstvelden, over zandpaden en kleine dorpswegen in Yangshuo. Daar kun je ook het sensationele Moon Hill bewonderen: een karstheuvel met een bijzondere boog. De spitse toppen van deze karstbergen nemen vreemde vormen aan, vandaar dat ze suikerbroodbergen genoemd worden. Wie de top van de Moon Hill bereiken wil, heeft wel wat lef nodig: de klim is pittig. In de omgeving van Yangshuo kun je ook op een bamboevlot de rivier over of een bezoek brengen aan Red Flute Cave. Het is een grot waar veel plaatselijke legendes zijn ontstaan.

Verboden stad

In het hart van Guilin ligt een klein, verboden stukje van de stad: Jingjiang Prince’s City. Dit was vroeger het geheime verblijf van een prins, nu huizen er meerdere musea en tempels. Voor winkelen, entertainment en lekker eten zit je goed op Zhengyang Buxing Street. Vergeet tussen het shoppen door en tijdens het dineren niet de beroemde Guilin-chilisaus te proeven: die is gemaakt van verse chili, knoflook en sojabonen. Elke trendy bar van de stad heeft het en heel China is er dol op.

Reizen in de buurt van Guilin

Logo Doets Reizen China

Guilin