Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

China Compleet

0 Beoordelingen
 • 21 dagen

Wil jij alles uit jouw reis naar China halen? Boek dan de reis 'China Compleet'. Tijdens deze rondreis (met privé gids) bezoek je in 21 dagen de meest bijzondere steden van China. Je gaat per trein op ontdekking in Beijing, Shanghai, Hangzhou, Xi'an, Chengdu, Guilin en je sluit de reis af in Hong Kong. Stuk voor stuk prachtige steden en allemaal met een heel eigen karakter. Je duikt de geschiedenis in, maar komt ook in aanraking met de moderniteit en de technologie waarin China zich ontwikkeld. Een reis waarbij je in contact komt met het grote, sterke en machtige China!

Deze complete rondreis door China wordt gemaakt met privé gids. Je vliegt vanuit Amsterdam direct naar Beijing. Hier zal je meteen al versteld staan van de historie en moderniteit die deze stad kent. Vervolgens reis je met de snelle Bullet trein door naar Shanghai, een stad waar je je als westerling snel thuis voelt. Vanuit de drukke stad Shanghai reis je per trein door naar het sprookjesachtige Hangzhou. Deze stad wordt gekenmerkt door het Westmeer, welke je ook zult bevaren. Vervolgens reis je per trein door naar Xi'an, een zeer veelzijdige stad. Hier vind je onder andere het bekende Terracottaleger. Vanuit de stad van de geschiedenis reis je per trein door naar Chengdu, de zeer moderne metropool van China. Dit is dé plek voor het zien van panda's. Om toch ook nog even te kunnen genieten van de prachtige natuur in China, reis je na Chengdu door naar Guilin. Deze plaats is adembenemend mooi en staat bekend om zijn wonderschone karstgebergte. Hier zal je een boottocht over de bekende Li-River maken. Je bent even ver weg van de drukte en kunt alleen nog maar genieten van de groene rijstvelden die naast de rivier zijn gelegen. De reis sluit je af in het levendige Hong Kong. Het is een financieel metropool, maar tegelijkertijd kan je er ook heerlijk genieten van de zonsondergangen op de eilanden. Er hangt een gemoedelijke sfeer en is dus een erg fijne stad om je reis mee af te sluiten. 

Goed om te weten: Intercontinentale vluchten zijn inbegrepen in de prijs en er zijn veel maaltijden ook al inbegrepen in de prijs, zie details voor meer informatie. 

 • Meest bijzondere plekken van China in één reis
 • Privé gids, hotels, excursies en trein inclusief
 • Retourvlucht en vele maaltijden inbegrepen
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 5125 km
Dag 1

De reis naar het machtige en grote China gaat van start

Vandaag vertrek je richting Beijing en gaat jouw onvergetelijke reis door China beginnen. Met een vlucht naar China kom je de vanwege het tijdsverschil de volgende dag pas aan op bestemming.

Dag 2

Aankomst in Beijing

Bij aankomst op het vliegveld in Beijing ontmoet je jouw privé gids en hij zal je naar het hotel brengen. Hier verblijf je drie nachten. Afhankelijk van de vluchttijden heb je in de middag de tijd om de stad alvast te gaan verkennen.

 • Overnachting:Beijing
Dag 3

Beijing, modern en traditioneel

Vandaag ga jij de wereldstad Beijing ontdekken! Samen met een lokale gids ga je langs de hoogtepunten van deze stad. Je bezoekt onder andere het Tiananmen Plein, het grootste plein van de wereld. De volkssoldaten van het Chinese leger hijsen hier elke ochtend de Chinese vlag. Een bijzonder moment om bij te zijn. Verder bezoek je uiteraard ook de Verboden Stad, het grootste paleizencomplex ter wereld. Eeuwenlang was dit het domein van de Chinese keizers. Vandaag de dag vind je hier ontzettend veel erfgoed van China. Maak van te voren een lijstje met bezienswaardigheden die je hier echt wilt gaan zien en de gids kan je hier alles over vertellen.

 • Overnachting:Beijing
Dag 4

Ontmoeting met de locals

Er is nog zoveel te ontdekken in Beijing, vandaar dat je vandaag weer met de gids op pad gaat naar nog meer mooie bezienswaardigheden in deze stad. Met de gids ga je op excursie naar de Old Hutongs door de wijk Rickshaw. Je baant je een weg door de charmante en oude steegjes van Beijing. Met eigen ogen zie je hoe de lokale bevolking leeft, je kunt een familie bezoeken, de lokale gerechten proeven of een potje voetballen met de kinderen op straat. In de middag zal je een bezoek brengen aan de Tempel van de Hemel, één van de mooiste en grootste tempels van China. Samen met de gids kan je beslissen welke gebouwen je rondom deze tempel wilt gaan bezoeken.

 • Overnachting:Beijing
Dag 5

De wereldberoemde Chinese Muur

Jawel, vandaag bezoek je de wereldberoemde Chinese Muur. Iedereen heeft weleens gehoord van deze muur en jij gaat hem vandaag bezoeken! De muur is meer dan 21000 kilometer lang en is gebouwd in een typische Chinese stijl. Als er in de middag tijd over is, zal er nog een bezoek worden gebracht aan het indrukwekkende Zomerpaleis. Dit paleis is gelegen op de Heuvel van het Lange Leven en omvat naast paleizen en tempels ook vele wandelpaden in prachtig aangelegde tuinen.

 • Overnachting:Beijing
Dag 6

Met de trein naar Shanghai

± 1220 km

De reis naar Shanghai gaat beginnen. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 4-5 uur later bij de luchthaven in Shanghai. Hier wordt je opgewacht door een lokale gids, welke je naar het hotel zal brengen. Hier verblijf je drie nachten. In de middag en avond heb je voor jezelf en kan je op eigen gelegenheid alvast de stad gaan verkennen.

 • Overnachting:Shanghai
Dag 7

Hoogtepunten van Shanghai

Samen met de gids breng je een bezoek aan de mooiste hoogtepunten van Shanghai. Het is de grootste stad van China en wat betreft inwoners één van de grootste steden van de wereld. De Jaden Buddha Temple is een boeddhistische tempel met twee grote Boeddha beelden gemaakt uit jade. Erg leuk om te zien dat er nog steeds monniken in deze tempel wonen en dat zij nog steeds actief zijn met religieuze aangelegenheden. Naast paleizen en tempels heeft China ook veel natuur. Dit zal je vandaag ontdekken in de Yuyuan Garden. Verder mag een bezoek aan de Oriental Pearl TV Tower niet ontbreken, een toren van 468 meter hoog waar je heerlijk kunt dineren met prachtig uitzicht over de stad. Om ook een kijkje te krijgen in de woonwijken van Shanghai is het vandaag ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Shikumen Old City Area. Een traditionele woonwijk met Westerse en Chinese architectuur. Al met al zal je je niet gaan vervelen vandaag!

 • Overnachting:Shanghai
Dag 8

Bezoek het 'Venetië van het Oosten'

Bij het hotel wordt je vandaag opgepikt door de lokale gids voor een bezoek aan het ‘Venetië van het Oosten’, namelijk het waterdorp Zhujiajiao. De geschiedenis van dit dorp gaat terug tot wel 1700 jaar geleden. Een dorp dat bekend staat om de mooie kanalen (waar je ook doorheen zult varen), de kleine steegjes, de pittoreske bruggen en de historische gebouwen. In de middag raden wij je aan om de Bund in het centrum van Shanghai te bezoeken. Dit grote financiële centra is gelegen aan de Yangtze rivier. Je vind hier veel koloniale bouwwerken en je hebt prachtig uitzicht op de moderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier. Een indrukwekkende wijk en dus zeker de moeite waard om doorheen te wandelen.

 • Overnachting:Shanghai
Dag 9

Met de trein naar Hangzhou

± 180 km

Vandaag reis je naar het sprookjesachtige Hangzhou. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer een uur later in Hangzhou. Hier wordt je opgewacht door een lokale gids, welke je naar het hotel zal brengen. Hier verblijf je twee nachten. Een zeer romantische stad met als hoogtepunt West Lake, dit meer ga je ook zeker per boot verkennen. Hangzhou wordt gekenmerkt door veel groen en is dus heerlijk om even tot rust te komen.

 • Overnachting:Hangzhou
Dag 10

De schoonheid van West Lake

Aan de oevers en op de heuvels rondom het West Lake vind je ontzettend veel tempels. Een bezoek aan een zeer beroemde tempel, de Lingyin Tempel, staat vandaag op het programma. Dit is een boeddhistische tempel, ontstaan rond het jaar 328 en tot op de dag van vandaag vind je hier nog veel zingende en biddende monniken. Verder vind je er prachtige boeddha beelden, standbeelden en graveringen. Naast een bezoek aan deze bijzondere tempel bezoek je vandaag ook de beroemde Miejiawu theeplantage. Deze plantage is prachtig gelegen op de heuvels rondom het West Lake. Hier vind de productie van de Dragon Well Tea plaats, een beroemde groene theesoort in China. Je kunt langs bij de boerderijen en met ogen zien hoe de thee wordt geplukt en verwerkt.

 • Overnachting:Hangzhou
Dag 11

Met de trein naar Xi'an

± 1335 km

Vandaag reis je van Hangzhou naar het veelzijdige Xi’an. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het trein station gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 7 – 8 uur later in Xi’an. Hier wordt je opgewacht door een lokale gids, welke je naar het hotel zal brengen. Je verblijft hier twee nachten.

 • Overnachting:Xi'an
Dag 12

Xi'an, het politieke hart van China

Xi’an kan gezien worden als de meest historische stad van China. Het was vroeger tevens het eindpunt van de oosterse zijderoute, waardoor je op straat nog veel Arabische invloeden ziet. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het bezoeken van deze stad. Net iets buiten Xi’an vind je het wereldberoemde Terracottaleger van Qin Shi Huangdi, bestaande uit duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagen. In de middag staat er een sportieve excursie op het programma, namelijk fietsen over de oude stadsmuur. Deze intact gebleven stadsmuur is gebouwd in de 14e eeuw en is 14 kilometer lang. Het is een geweldige ervaring om hier overheen te mogen fietsen.

 • Overnachting:Xi'an
Dag 13

Met de trein naar de moderne metropool Chengdu

± 750 km

Vandaag reis je naar de moderne metropool Chengdu. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 4 uur later in Chengdu. Hier wordt je opgewacht door een lokale gids, welke je naar het hotel zal brengen. Je verblijft hier twee nachten. In de middag ga je samen met de gids naar Jingle Street, een straat die gekenmerkt wordt door de charme van het oude Chengdu. In de avond is het hier prachtig om doorheen te lopen. Alle gevels zijn dan verlicht met rode lampionnen en de huisjes zijn omgebouwd tot restaurants en winkeltjes.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 14

Sta oog in oog met de reuzenpanda

De gids brengt je vandaag naar één van de bekendste bezienswaardigheid van Chengdu, namelijk het pandareservaat. Hier kom je oog in oog te staan met de reuzenpanda. Het Research Base of Panda Breeding is een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde panda’s. Tijdens deze excursie leer je alles over deze dieren, je zult ze onder andere zien spelen en eten.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 15

Per trein naar het waterrijke Guilin

± 1120 km

Vandaag reis je naar het adembenemend mooie en waterrijke Guilin. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 6 – 7 uur later in Guilin. Hier wordt je opgewacht door een lokale gids, welke je naar het hotel zal brengen. Je verblijft hier drie nachten. In de avond heb je rustig de tijd om dit pittoreske dorpje, omgeven door karstgebergte, te ontdekken.

 • Overnachting:Guilin
Dag 16

Geniet van de natuur in Guilin

Een must do in Guilin is een boottocht over de Li-River en dit is precies wat je vandaag gaat doen. Samen met de gids stap je aan boord van een klein bootje en vaar je over de rivier tussen het karstgebergte door. Onderweg kom je langs prachtige groene rijstvelden en met geluk staan er langs de rivier een aantal koeien en buffels te grazen. Dit is een compleet ander China.

 • Overnachting:Guilin
Dag 17

Prachtig uitzicht over de rijstvelden van Guilin

Vlakbij Guilin ligt nog een zeer mooie regio, namelijk Longji. Dit dorpje is gebouwd op de top van een berg. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de felgroene rijstvelden. Samen met de gids reis je vanuit Guilin naar Dragon Backbone’s Rice Terraces. De rit duurt met geluk ongeveer 3 uur enkele reis. Eenmaal aangekomen in Longji zal je omhoog moeten klimmen naar één van de uitkijkplatforms. Vanaf hier heb je geweldig zicht op meer dan 60 vierkante kilometer aan rijstvelden. Naast het bekijken van de rijstvelden, kom je hier ook in contact met de lokale Zhuang bevolking. Je herkent de vrouwen aan hun unieke en kleurrijke kostuums.

 • Overnachting:Guilin
Dag 18

Per trein naar het veelzijdige Hong Kong

± 520 km

Vandaag reis je naar het ambivalent Hong Kong. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de hoge snelheidstrein arriveer je ongeveer 3,5 uur later in Hong Kong. Hier wordt je opgewacht door een lokale gids, welke je naar het hotel zal brengen. Je verblijft hier drie nachten. In de middag/avond heb je alle tijd om rustig deze bruisende stad te gaan ontdekken.

 • Overnachting:Hong Kong
Dag 19

Geschiedenis, cultuur en stranden

De gids neemt je voor een halve dag mee langs de hoogtepunten van Hong Kong. Je zult alles leren over de geschiedenis en de cultuur van ‘het eiland’ Hong Kong. Je maakt onder andere een stop bij Victoria Peak, welke je bezoekt per tram. Victoria Peak is het hoogste punt (396 meter hoog) van Hong Kong en vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad. Vervolgens brengt de gids je naar een schattig vissersdorpje genaamd Aberdeen Fishing Village. Hier vind je traditionele woonboten waar nog steeds gezinnen in wonen. Je bezoekt vandaag ook Repulse Bay, een zeer bijzonder deel van Hong Kong. Repulse Bay is namelijk de meest spectaculaire baai van Hong Kong, bestaande uit een zeer luxueuze woonwijk en een strand waar je heerlijk kunt relaxen. Als laatste mag een bezoek aan Stanley Market in het dorpje Stanley zeker niet ontbreken. Hier vind je talloze winkeltjes, als shopliefhebber kan je hier helemaal losgaan. De middag en avond kan je vrij gaan indelen. Je kunt er ook voor kiezen om nog terug te gaan naar één van de bovengenoemde hoogtepunten.

 • Overnachting:Hong Kong
Dag 20

Paradijs voor foodies

Hong Kong is een stad die je erg gemakkelijk zelf kunt gaan ontdekken. Het zal je opvallen dat de straten zeer schoon zijn en dat de inwoners gewend zijn aan de toeristen. Vandaag mag je je dag helemaal zelf gaan indelen. Een tip van ons is om de promenade van Kowloon te gaan bezoeken, vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de skyline van Hong Kong. Vergeet ook niet te genieten van de heerlijke lokale specialiteiten, Hong Kong is een waar paradijs voor foodies.

 • Overnachting:Hong Kong
Dag 21

Van Hong Kong naar huis

Vandaag zit jouw bijzondere reis door China er helaas weer op. Je wordt vanaf het hotel naar de airport gebracht. Wij hopen dat je terug zult kijken op een zeer indrukwekkende reis waarin je de meest beroemde steden en highlights van China hebt kunnen bezoeken.

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Beijing Chinese Muur

China Compleet

Deze rondreis door China heet niet voor niks 'China Compleet'. Je ontdekt alle highlights van China in één reis. De eerste wereldstad die je zult gaan bezoeken is Beijing. Een stad bekend om de Verboden Stad, Tiananmen Plein, Hutongs wijken en de Chinese Muur. In deze stad gaan historie en moderniteit met elkaar gepaard. Vanuit Beijing reis je per Bullet trein naar Shanghai, de grootste stad van China. Hier ga je op ontdekking door traditionele woonwijken, prachtige tuinen en Boeddistische tempels. Een bezoek aan het financiële centra 'De Bund' mag ook zeker niet ontbreken. Na drie overnachtingen in Shanghai reis je per Bullet trein verder naar het sprookjesachtige Hangzhou. Hier vind je het beroemde West Lake met op de heuvels talloze pagodes en tempels. Ook groeit hier de bekende groene Longjing-thee, welke je zelf kan leren cultiveren en drogen. Vanuit Hangzhou reis je weer met de Bullet trein naar de historische stad Xi'an, bekend om het Terracottaleger en de oude stadsmuur waarover je zult gaan fietsen. Een geweldige manier om deze stad te ervaren. Vanuit Xi'an reis je door naar een zeer moderne stad, namelijk Chengdu. Hier zal je onder andere een bezoek brengen aan het pandareservaat. Je komt oog in oog te staan met de reuzenpanda. Van de natuur zal je ook zeker genieten in de volgende bestemming, Guilin. Deze stad is gelegen aan de Li-rivier waarlangs prachtige gebergten te vinden zijn. Tijdens een boottocht vaar je langs de groene rijstvelden, waar vaak koeien en buffels staan te grazen. De reis gaat verder naar de levendige stad Hong Kong. Tijdens de dagen in Hong Kong heb je voldoende tijd om alle hoogtepunten te bezoeken. Een stad met zowel wolkenkrabbers als schitterende natuur en niet te vergeten de heerlijke streetfood. Hong Kong is een stad waar jong en oud zal genieten. 

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 3.100 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 74,8%
Accommodaties 12%
Rondreis 10,4%
Treinreis 2,9%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 3.100 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.919 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 23 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 4 overnachtingen in Beijing Novotel Xinqiao Hotel (superior room o.b.v. een twee persoonskamer).
 • 3 overnachtingen in Shanghai Central Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 2 overnachtingen in Hangzhou Xinqiao Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer).
 • 2 overnachtingen in Xi'an Grand Dynasty Culture Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 2 overnachtingen in Chengdu Tianfu Sunshine Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 3 overnachtingen in Guilin Lijiang Waterfall Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 3 overnachtingen in Park Hotel Hong Kong (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (zoals hieronder in het kopje 'maaltijden' is aangegeven). 
 • Privé gids (Engelstalig).
 • Privé chauffeur, welke de transfer van en naar het vliegveld en de transfer naar de excursies verzorgt. 
 • Alle excursies (zie kopje 'excursies' hieronder voor meer informatie).
 • Elke dag 2 flessen water per persoon.
 • Tweede klas treinkaartjes voor het gebruik van de Bullet Train (alle trajecten). 

Niet inbegrepen

 • De maaltijden, lunch en diner, die niet zijn aangegeven in de beschrijving hieronder.
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar China. Via deze site kun je digitaal een visum aanvragen. 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Fooien voor bijvoorbeeld de gids, de chauffeur en werknemers in de hotels. 
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Eventuele kosten voor vaccinaties.

Inbegrepen maaltijden

Dag 1 Nederland naar Beijing: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 2 Aankomst Beijing: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 3 Beijing: Ontbijt en lunch 
Dag 4 Beijing: Ontbijt en lunch 
Dag 5 Beijing: Ontbijt en lunch 
Dag 6 Beijing naar Shanghai: Ontbijt 
Dag 7 Shanghai: Ontbijt en lunch 
Dag 8 Shanghai: Ontbijt 
Dag 9 Shanghai naar Hangzhou: Ontbijt en lunch 
Dag 10 Hangzhou: Ontbijt en lunch 
Dag 11 Hangzhou naar Xi'an: Ontbijt 
Dag 12 Xi'an: Ontbijt en Lunch 
Dag 13 Xi'an naar Chengdu: Ontbijt 
Dag 14 Chengdu: Ontbijt en lunch 
Dag 15 Chengdu naar Guilin: Ontbijt 
Dag 16 Guilin: Ontbijt en lunch 
Dag 17 Guilin: Ontbijt en lunch 
Dag 18 Guilin naar Hong Kong: Ontbijt  
Dag 19 Hong Kong: Ontbijt en lunch 
Dag 20 Hong Kong: Ontbijt 
Dag 21 Hong Kong naar Nederland: Ontbijt en maaltijden van de luchtvaartmaatschappij

Hotelovernachtingen

De kamers worden geboekt op basis van tweepersoonskamers. Wanneer je met drie personen reist, wordt er een extra kamer geboekt en betaal je een 'single supplement'. Mocht je het fijner vinden dat de derde persoon in de tweepersoonskamer slaapt, is het mogelijk om een sofa bed in de tweepersoonskamer te plaatsen. Dit kan alleen gedaan worden op aanvraag en de exacte kosten hiervan zijn pas na de aanvraag bekend. 

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets  Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

De volgende data is het niet mogelijk om deze reis te boeken:
1 t/m 31 januari 2020: China New Year
20 t/m 30 april 2020: Pasen & Ching Ming Festival public holiday in Hong Kong
1 t/m 3 mei 2020: May Day public holiday
20 september t/m 7 oktober: Mid-Autumn festival & National Day public holiday

In verband met het Coronavirus is deze reis niet te boeken voor vertrek tot en met 31 maart 2020

Veiligheid Hong Kong

Op dit moment zijn er veel demonstraties en wegblokkades in Hong Kong, dit zorgt ervoor dat het onrustig kan zijn in de stad. Tot op heden is er nog geen negatief reisadvies naar Hong Kong. Je kunt hier dus gewoon nog naar toe reizen. Wel raden wij je aan om de demonstraties te vermijden en om de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Actuele informatie over het reisadvies naar Hong Kong kan je vinden op deze website

Visum aanvragen

Via deze website kan je heel gemakkelijk zelf je visum naar China aanvragen. Houd in de gaten dat je het visum ruim voor je vertrek regelt, uiterlijk twee weken voordat je op het vliegtuig stapt. Een visum van China is geldig voor een verblijf van maximaal 21 dagen. Voor het bezoeken van Hong Kong heb je geen visum nodig. 

Annuleringsvoorwaarden

Binnen 5 dagen na boeken / vanaf de 42ste tot 28ste dag: 30% van de totale reissom
Tussen 5 - 10 dagen na boeken/tot de 15ste dag voor vertrek: 60% van de totale reissom 
Verder gelden de annuleringsvoorwaarden volgens ANVR 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Logo Doets Reizen

China Compleet

21 dagen