De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Marco Polo vond Hangzhou de meest hemelse stad van de wereld en hoewel het sinds de komst van de ontdekkingsreiziger getransformeerd is tot miljoenenstad, bleef de schilderachtige sfeer hangen. Met dank aan de mystieke lagunes van West Lake. Bij of op het magische water waan je je midden in een dynastie van eeuwen terug, terwijl in het oosten de wolkenkrabbers opdoemen. Typisch voor Hangzhou: twee werelden op slechts een paar kilometer afstand. Wist je dat de beste groene theesoort, volgens de Chinezen, uit Hangzhou komt?

Wonderlijk meer van het bankbiljet

West Lake is in China wereldberoemd. Deze meren (het zijn er vele) zijn meer dan slechts een paar veredelde stadsvijvers. De sprookjesachtige, grote waterpartijen met treurwilgen en lotussen langs de oevers zijn omgeven door mistige bergen. De schoonheid van de omgeving, en z’n vele bruggen, is eeuwenlang in gedichten bejubeld. Chinezen reizen graag af naar West Lake, die met z’n drie uit het water rijzende zuilen op het bankbiljet van 1 Chinese yuan is afgebeeld.

Draak van een thee

Nabij Hangzhou groeit de bekendste groene thee van het land: Longjing-thee, ofwel Drakenputthee. De thee komt uit Drakenput, in de heuvels bij Hangzhou en is gedrenkt in legendes. Het dorp heeft een magische waterput. Volgens de legende zou er een draak in de put leven. Keizer Qianlong gaf achttien theestruiken die in het dorp bij de Hu Gong Tempel groeiden een officiële, keizerlijke status. Die struiken staan er nog steeds en zijn eigendom van het parlement. Je kunt er zeker een kijkje nemen maar bewakers houden de keizerlijke struiken nauwlettend in de gaten, dus een blaadje plukken is er helaas niet bij. Wie de exclusieve thee wil proeven kan het China Tea Museum iets verderop bezoeken, waar je de kunst van het cultiveren en drogen van groene thee zelf mag ervaren.

Pagodes en tempels

Op de heuvels rond West Lake sieren talloze pagodes en tempels, die net zo oud als de meren zijn. Het gebied is zeer uitgestrekt dus ideaal voor een fietstour. Bezoek onderweg een van de vele tempels, pagodes, musea en kleine eilanden. Alleen al met het bekijken van tempels ben je snel een dag zoet. De boeddhistische Lingyin- tempel, in 328 gesticht, is een van de grootste van China. Tegenover de tempel tref je grotten met boeiende rotsschilderingen en een berg, Fei Lai Feng, met handgemaakte, stenen boeddhabeelden. De bekendste pagode van Hangzhou, Leifeng, heeft vijf verdiepingen en is ruim duizend jaar oud. Je kunt ‘m beklimmen of, voor wie iets minder avontuurlijk ingesteld, gewoon met trap of lift omhooggaan. Een citytrip naar Hangzhou is heel goed te combineren met een bezoek aan Shanghai: de reistijd met (snel)trein is nog geen veertig minuten. Doets Reizen regelt het op maat voor je. 

Reizen naar Hangzhou

Logo Doets Reizen China

Hangzhou