De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In het Finse Lakeland wordt het landschap ’s zomers gedomineerd door twee kleuren; groen en blauw. Het beboste gebied bestaat uit watervlaktes en heeft de toepasselijke bijnaam van “het land van de duizend meren”. Te midden van de indrukwekkende meren vind je het plaatsje Imatra, een belangrijke industriestad vlakbij de Russische grens.

Een toevluchtsoord voor sterren en koningen

Imatra is een bijzondere en intrigerende plaats en wordt vaak als geheime vakantiebestemming aangedaan voor zowel koningen, presidenten en bekende sterren. Eén van de hoogtepunten van de stad is de Imatrakoski stroomversnelling. Deze 6000 jaar oude stroomverstelling denderend met hoge snelheid 18 meter naar beneden. Jaarlijks worden er bij de dam diverse openingsshows georganiseerd waar duizenden toeschouwers op af komen. 

Zomer en winter activiteiten

Imatra ligt aan de oevers van het Saimaameer, het grootste meer in zuidoost Finland en duizenden jaren geleden tijdens de ijstijd ontstaan. Een uitstekende plek om te vissen, kajakken, wandelen en zwemmen. ’s Winters is dit gebied populair lauglaufgebied dat in oktober al opent en kunnen bij strenge vorst de schaatsen ondergebonden worden. 

Natuur

Naast de Imatrankoski stroomvernelling is in 1842 het allereerste natuurreservaat van Finland opgericht, het Kruununpuisto Park. De ruige rivieroevers vormen het hart van het park en bestaat uit ongewone rivierkuilen, rotstekeningen en historische elementen zoals reuzenketelformaties en een openlucht zomertheater. Je kunt hier diverse wandelingen maken waar je prachtige uitzichten tegenkomt. Met een beetje geluk spot je hier de zeldzame vliegende eekhoorn of de wit-zwarte specht. 

Historische eyecatcher

Een andere eyecatcher van Imatra is het kasteelachtige hotel dat een fantastische ligging heeft. Het historische gebouw ligt midden in het centrum en beschikt over een tennisbaan, sauna’s, overdekt zwembad en het restaurant Linnasali. De ochtend kun je starten met een verfrissende wandeling door Muinaisuoma en Kruununpuisto.

Onze topbestemming

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Imatra gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Imatra