De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tankavaara is de thuisbasis van het enige internationale museum ter wereld dat het heden en verleden van goudzoeken laat zien. De toonstelling presenteert de geschiedenis van het goudzoeken in Lapland.

Het museum

De tentoonstelling van het museum geeft meer informatie over de geschiedenis van de goudwinning in Lapland en toont de levens van de mijnwerkers aan de hand van voorwerpen, foto's en documentatie. Het museum vertelt ook de verhalen van de meest legendarische goudzoekers. Het panvormige-gebouw toont in haar exposities pannen uit ongeveer 20 landen.

Tijdens het zomerseizoen heeft het museum ook een buitengedeelte met originele gebouwen en troggen uit de goudkoortsperiode, maar ook andere goudwinningsmachines, hutten, een rooksauna en vele andere tentoonstellingen. Het openluchtmuseum heeft ook een goudzoeker. Tijdens de winter kan je goud zoeken op de binnenlocaties van het museum.

Geschiedenis 

Het gebied rond om Tankavaar stond bekend om het vinden van goud, door de locals. Zij kende dit gebied beter dan ieder ander. Het verhaal gaat dat een Sami-man genaamd Crutch-Aslak goud vond na het zien van een vreemde droom.

Een van de personages uit de gouden geschiedenis van Fins Lapaland aan het begin van de jaren 1910 en 1920 was Charles Hill aka Kaarlo Sjöblom. Hij was Amerikaans-Fins, hij was  in 1881 in Finland geboren en in 1902 naar Amerika was verhuisd om te voorkomen dat hij voor de militaire dienst werd opgeroepen door het Russische rijk. Charles slaagde er in om veel goud te winnen in de goudvelden van Alaska. Hij keerde in het najaar van 1919 als rijk man terug naar Finland en ging op weg naar het goudgebied van de rivier de Ivalojoki. Hij gebruikte de ervaring die hij had opgedaan in de goudvelden van Alaska.


Onze topbestemming in de buurt van The Gold Museum

Reis in de buurt van The Gold Museum

Logo Doets Reizen Finland

The Gold Museum