De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Finland

Urho Kekkonen National Park

1 Actueel reisaanbod

Wanneer je inn het Urho Kekkonen National Park, dien je goed op te passen waar je loop. In dit park zijn de wildernisgebieden van de heuvels beschermd voor de huidige en toekomstige generaties. Dit zie je terug in het park, want het op één na oudste nationale park van Finland leeft de traditie van op de natuur nog altijd voort. Koilliskaira is de naam van een boswildernis van de Sámi, waarvan een deel nu beschermd is en het Urho Kekkonen National Park wordt genoemd. De oevers van de rivier de Kemijoki zijn al bewoond sinds het einde van de laatste ijstijd. Dit gebied waar je door heen wandelt kent een geschiedenis van de mens dat tot meer dan 3000 jaar geleden worden teruggehaald.

Trek te voet of op ski's door dit prachtige arctische landschap. Dit uitgestrekte park strekt zich uit in oostelijke richting van de badplaats Saariselkä door de wildernis van Fins Lapland helemaal tot aan de Russische grens. Het park kent 9 wandelroutes. De negen thematische “Out on the Fells”, die ideaal zijn voor dagtochten, de routes beginnen bij Saariselkä en Kiilopää. De paden zijn gemarkeerd met een eigen symbool, waardoor wandelaars zich kunnen concentreren op het genieten van het landschap in plaats van op kaartlezen.

In de winter vindt je rond Saariselkä, Laanila, Kiilopää en Kakslauttanen een netwerk van 250 kilometer aan onderhouden skiroutes. De eerste routes die elk najaar worden geopend, zijn de verlichte skiroutes (ongeveer 25 km lang), die buiten de grenzen van het nationale park naar Laanila, Kiilopää en Kakslauttanen leiden. Naarmate er meer sneeuw valt, worden de paden geopend die naar de heuvels in het hoofdgedeelte van het park leiden.

Onze topbestemming in de buurt van Urho Kekkonen National Park

Reis in de buurt van Urho Kekkonen National Park

Logo Doets Reizen Finland

Urho Kekkonen National Park