Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

De Finse provincie Kainuu wordt ook wel het Arctisch merengebied genoemd. Hier ervaar je een combinatie van zuid en noord Finland – grote meren en ruige bossen. ’s Zomers is de regio een paradijs met blauwe meren en groene bossen en ’s winters is het een winterwonderland. Naast natuurbelevenissen kun je hier het hele jaar genieten van cultureel aanbod en evenementen.

Duurzaam toerisme in Wild Taiga

Wild Taiga is een regio in het oosten van de provincie Kainuu en bestaat uit ongerepte natuur met kraakheldere wateren. Dé locatie om één te worden met de natuur, adem de schone frisse Finse lucht en ga dieper de bossen in opzoek naar wilde dieren. De wildernis is het leefgebied van beren, herten, roofvogels en lynxen. Duurzaamheid hebben ze hier hoog in het vaandel en daarom vind je hier alleen kleine familie bedrijven die oog hebben voor het behoud van de natuur en kleinschalige, niet gemotoriseerde tours aanbieden. 

Kuhmoo

Hout, wildernis en cultuur zijn de sterke punten van het Finse dorp Kuhmo. Deze stad wordt doorkruist door de Pajakkajoki rivier en is in 2019 gekozen als UNESCO Literatuurstad. De aantrekkingskracht van de stad is de combinatie van de wildernis en het culturele erfgoed. Jaarlijks trekt deze stad echte natuurliefhebbers aan. Sportvissers en kanovaarders kunnen hier genieten van een uitgebreid netwerk van waterwegen die nog ongerept door de wildernis stromen. De waaghalzen komen vooral in het voorjaar naar Kuhmoo voor wildwater rafting. 

Authentieke landschappen van een opmerkelijk park

Het Friendship park is een opmerkelijk natuurreservaat wat bestaat uit vijf afzonderlijke gebieden, dat deel uit maakt van een gezamenlijk Fins en Russisch reservaat. Het beschermen van de landschappen en het leefgebied van de wilde dieren zijn de belangrijkste redenen voor de oprichting van het park in 1990. Elk gebied heeft een eigen karakter, zo wordt Elimyssalo gesierd door diepe majestueuze oerbossen en bestaat Lentua uit een groot ongerept meer. Adembenemende bergkammen, zanderige paden en dennenbos kom je in Iso-Palonen – Maariansärkät tegen. Juortanansalo – Lapinsuo is bezaaid met eilandjes en moerassen en Ulvinsalo is een natuurgebied dat wordt gebruikt voor onderzoek en natuurbehoud. Zowel de Russische als de Finse kant laten beperkt aantal bezoekers toe tijdens georganiseerde wandeltochten.

Bestemming in Kainuu

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Kainuu gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Kainuu