Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In het midden van Finland, omgeven door een prachtig dennenboslandschap, ligt Kivijärvi. Ook beschikt dit plaatsje over een prachtig meer, genaamd het Kivijärvi-meer. Dit meer is in de winter de perfecte locatie om te langlaufen of om te schaatsen. In de zomer is het juist weer de plek voor het vissen en varen. Welk seizoen het ook is, je geniet hier van een oase van rust, de frisse Finse lucht en een schitterende wildernis.

Salamajärvi National Park

Salamajärvi National Park is in 1982 ontstaan en is 62 vierkante kilometer groot. Je vindt hier voornamelijk open moerrassen, ruige paden tussen dennenbossen, meren en veel verschillende dieren. Het meest indrukwekkende stuk natuur van het Nationale Park is het Koirajoki ‘oerbosgebied’, dat sinds 1912 wordt beschermd. In totaal zijn hier ongeveer 60 km gemarkeerde wandelpaden te vinden. De meeste paden zijn uitdagend vanwege de rotsachtige omgeving en vormen een belangrijk onderdeel van het Peura Trail netwerk. “Peura” is Fins voor hert en betreft een pad van ruim 115 kilometer dat door Noord-Ostrobotnië en de regio Jyväskylä loopt. Tijdens het wandelen is het belangrijk om goed op te letten, je kunt hier namelijk de wilde bosrendier (Rangifer tarandus fennicus) tegenkomen.

Pyhä-Häkki National Park

Bomen zijn imposant. En dat zie je zeker terug in dit Nationale Park. Hier kom je terecht in het mooiste oerbos van Zuid-Finland. Dennenbomen van wel 400 jaar oud, getekend met littekens van meerdere bosbranden. Door het park lopen twee natuurpaden, één langs de belangrijkste kenmerken en landschappen en één dwars door het bos. Ga op zoek naar de oudste boom van het park, afkomstig uit 1518 en in 2004 helaas gestorven. Deze boom is niet gekapt, dus nog steeds zichtbaar. Onder het gezang van de vogels, geniet je net nog even extra van dit imposante bosgebied.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Kivijärvi gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Kivijärvi