Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Een wonderschone natuur, rijke cultuur en volop mogelijkheden voor avontuur. Dat is Noord-Finland, of Fins Lapland, want die twee gebieden vallen geografisch prachtig samen. In dit noordelijkste stuk van Finland woont de sneeuwman, ligt in de winter een dik pak sneeuw, spot je overal rendieren en zie je het indrukwekkende natuurverschijnsel van het noorderlicht. Een vakantie in Noord-Finland is van alle markten thuis, maar het wordt er sowieso eentje om nog vaak aan terug te denken.

Laat je over de sneeuwvlakte trekken

Sprookjesachtig, dat is een mooie omschrijving voor de witte wonderwereld die je ’s winters in Noord-Finland aantreft. Het is de ideale bestemming voor een wintersportvakantie die z’n weerga niet kent, want gevarieerder en uitdagender dan hier ga je het op weinig plekken krijgen. Stap op een sneeuwscooter voor een noorderlicht-excursie, glij op je ski’s of snowboard van vrijwel verlaten, maagdelijk witte hellingen af, laat je over de sneeuwvlakte trekken door een roedel Siberische honden en last but not least: breng een bezoekje aan de kerstman, die in de Noord-Finse hoofdstad Rovaniemi woont.

Op berensafari nabij de Russische grens

Van karten, zwemmen en buggy rijden tot hiken, vissen en fatbiken. Het bosrijke, groene Noord-Finland is behalve een winterparadijs ook een geweldige plek voor een actieve vakantie in het voorjaar, de zomer en de herfst. Mag het qua activiteiten nóg iets origineler? In het levendige dorpje Ruka, op vijftig kilometer van de Russische grens kun je op berensafari gaan. Of ga naar Tankavaara, dertig km ten zuiden van Saariselkä, waar je het Tankavaara Gold Village vindt, en in de voetsporen treedt van heuse goudzoekers.

Koude winters en relatief warme zomers

Het klimaat in Noord-Finland is een landklimaat met koude winters, waarbij de temperatuur tot wel -20 graden Celsius kan dalen. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur om en nabij de 18 graden Celsius. Sneeuw ligt er vanaf eind november tot en met april.

Bestemming in Noord-Finland

Reis naar Noord-Finland

Logo Doets Reizen Finland

Noord-Finland