Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De Finse provincie Pirkanmaa ligt in Zuidwest-Finland en telt ruim 520.000 inwoners en strekt zich uit over een gebied van 14.468 km². De schone meren en prachtige bossen van de regio zijn betoverend in zomer en winter.

Tempere – van oude industrie stad tot trendy en hip

De grootste stad – en tevens hoofdstad - van de provincie is Tempere, met meer dan 200.000 inwoners. Vroeger was dit een oude industrie stad wat zich heeft ontpopt tot hip en trendy centrum met indrukwekkende natuur. Naast de historische binnenstad vind je hier ook de grootste grindrug ter wereeld. De Pyynikki-rug is door de ijstijd ontstaan en kun je te voer beklimmen. Je wordt getrakteerd op adembenemend uitzicht voer twee meren en kleurrijke huizen. 

Omgeven door water

Het Vanajavesi meer maakt deel uit van het Kokemäenjoki bekken en is gelegen in de provincies Pirkanmaa en Kanta-Häme. Ondanks dat het grootste gedeelte van het meer in de laatst genoemde provincie bevindt, loopt het stroomgebied dwars door de provincie Pirkanmaa. De wateren lenen zich uitstekend voor kayak tochten, wandelingen en SUP (stand up paddle) boarding. 

Subarctisch klimaat

De provincie Pirkanmaa ligt 95 meter boven zeespiegel en kent een subarctisch klimaat. Strenge winters en aangename zomers met af en toe regen.

Bestemming in Pirkanmaa

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Pirkanmaa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Pirkanmaa