De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Als grote stad naar Finse maatstaven, met meer dan 200.000 inwoners, heeft Tampere het gevoel van een kleine stad weten te behouden. Het centrum van de stad is compact van omvang en de sfeer is vriendelijk en ongedwongen.

Van industrie tot hip centrum

De stad ligt op een schilderachtige plek op een smalle landtong tussen twee grote meren, Näsijärvi en Pyhäjärvi. Door het centrum stromen stroomversnellingen van Tammerkoski en vormen samen met oude industriële gebouwen een idyllisch decor. Tegenwoordig dienen de gebouwen als restaurant, museum en zelfs een bioscoop. Door het compacte centrum kun je al wandelend een aantal highlights bezoeken. Sla vooral de Tampere Kathedraal en het Moonmin museum niet over. Wanneer de honger toeslaat, raden wij je zeker aan om de Markthal binnen te lopen. De historische markthal biedt een scala aan lokale specialiteiten waarbij de zwarte worst een echte delicatesse is.

Ontstaan vanuit de ijstijd

Op een steenworp afstand van Tampere vind je de grootste grindrug ter wereld. De Pyynikki-rug is door de ijstijd ontstaan en kun je te voet beklimmen. Pyynikki biedt een fantastisch uitzicht over de twee meren en de prachtige woonomgeving van Pispala met kleurrijke houten huizen. Deze wijk is gevestigd op de helling van een oude gletsjer-richel en was vroeger een goedkope woonwijk voor de fabrieksarbeiders, maar nu is het een bruisende wijk waar veel bekende Finnen wonen. De natuur is altijd dichtbij, dus trek je wandelschoenen aan en dompel je onder in de schitterende bossen met helderblauwe meren en ervaar de frisse, schone Finse lucht.

Subarctisch klimaat

Doordat Tampere in het zuiden van Finland is gevestigd, varieert het klimaat tussen vochtig continentaal en subarctisch. De zomers zijn mild en de winters zijn onder het vriespunt.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Tampere gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Tampere