Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Zeg de naam ‘Satakunta’ voor de grap eens een paar keer achter elkaar hardop. Je zult merken dat je vanzelf in een kalme cadans beland, die perfect aansluit op het rustieke en ontspannen karakter van deze streek. Hier wordt niet gehaast of gejakkerd, en is stilstand anders dan in veel andere delen van de wereld geen achteruitgang. Alles gaat in Satakunta z’n eigen gangetje, waarbij ruim de tijd wordt genomen om te verdiepen, te verbazen en te verwonderen. Ga mee en laat je overweldigen door de rijke historie, de wonderschone natuur en de bijzondere dieren.

Je loopt rond in een geschiedenisboek

De benaming Satakunta zou terug te voeren zijn op het Germaanse begrip ‘hundari’, dat staat voor een groep van honderd man die naar een oorlog werden gestuurd. Ergo: Satakunta is een rechtstreekse verwijzing naar de enorme geschiedenis die achter deze provincie schuilgaat. Die historie gaat helemaal terug naar 1331, toen Satakunta voor het eerst werd genoemd in schriftelijke verslagen. In het Satakunta Museum in Pori, een groene en levendige stad aan de Finse kust, doorloop je alle gebeurtenissen en bijzonderheden van A tot Z. Weetje: het is een van de oudste musea in Finland.

De grootste snoek van de wereld

Een van de andere highlights van Satakunta is het Pyhäjärvi-meer in Säkylä. Dit indrukwekkende meer heeft een oppervlakte van 155,2 vierkante kilometer, is 26 meter diep en heeft 99 eilanden. Er doet een verhaal de ronde dat de grootste snoek in de geschiedenis van Finland in 1905 hier, in dit enorme open merengebied, is gevangen. De snoek woog 25,5 kilo. Over bijzondere dieren gesproken: in de weelderige bossen van Satakunta leeft de energieke Euraziatische pimpelmees, die je herkent aan zijn gele en blauwe kleuren. Ook de Euraziatische bever mag Satakunta z’n thuis noemen, je spot ‘m vooral in de buurt van stilstaande of langzaam stromende watergebieden.

Een van de warmste regio’s van Finland

Satakunta mag zichzelf een van de warmste regio’s van Finland noemen, met een gemiddelde dagtemperatuur van 9 graden Celsius. In de winter duikt de temperatuur net onder het vriespunt, in de zomer kan het in de warmste maand makkelijk 20 graden Celsius worden.

Bestemming in Satakunta

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Satakunta gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Satakunta