Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Wie houdt van harmonieus, uniek en esthetisch, zal zich meteen thuisvoelen in Helsinki. De hoofdstad van Finland wordt niet voor niets de stad van design genoemd en heeft behalve een eigen Design Week ook een heus Design District. In deze creatieve buurt vind je pakweg 25 straten vol interieur, mode en andersoortige kunst, allemaal voorzien van een tijdloos Scandinavisch sausje. Ook in de rest van de stad is de voorliefde voor schoonheid, creativiteit en originaliteit te zien, zoals bij de Finlandia Hall en in restaurant Savoy.

Proef pulla, een Fins zoet kaneelbroodje

In het verlengde van de liefde voor design ligt een passie voor vintage spullen. Vooral in de wijk Kallio barst het van de leuke tweedehands shops, goed uitgeruste kringloopwinkels en hippe huiskamercafeetjes waar je alles wat je ziet meteen kunt meenemen. Je kunt hier ook typisch Fins eten, met de markthal van Kallio als culinaire trekpleister. Je vindt in dit authentieke gebouw vitrines vol met lokale lekkernijen, van gerookte zalm, rendierenvlees en blini’s tot beer. Proef pulla, een Fins zoet kaneelbroodje dat vaak wordt gegeten bij de koffie of gewoon als tussendoortje.

Ga eilandhoppen voor de kust van Helsinki

De haven van Helsinki is een bruisend gebied waar je lekker kunt wandelen en kijken naar bootjes en cruiseschepen. Wil je Helsinki vanaf het water leren kennen, dan is dit ook de plek waar je op een van de veerboten kunt stappen naar de dik driehonderd eilandjes voor de kust. De veerboten hebben een systeem dat je kunt vergelijken met de hop-on-hop-off-bussen die je in veel grote steden vindt: je kunt naar verschillende eilanden varen en kiest zelf waar je wilt uitstappen. Een mooi eiland is Vallisaari Skanslandet, waar je prachtig kunt wandelen naar een mooi uitzichtpunt.

Ideaal voor buitenactiviteiten

Helsinki heeft een landklimaat, wat betekent dat er grote verschillen in de seizoenen zijn. In de winter is het gemiddeld -5 graden Celsius, met vaak een dik pak sneeuw. In de zomer is het gemiddeld 17 tot 20 graden Celsius, en zijn er veel buitenactiviteiten.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Helsinki gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Helsinki