Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Land of Thousand Lakes, zo wordt Finland liefkozend genoemd. Beetje overdreven, zou je denken. Maar in werkelijkheid zijn het er nog veel meer! Bijna tweehonderdduizend meren heeft Finland, waarvan een groot deel te vinden is in Zuid-Finland. Niet voor niets wordt dit gebied ook wel Lakeland genoemd, met diepblauwe meren die allemaal met elkaar verbonden zijn door kabbelende rivieren en diepe kanalen.

Een oase van rust met indrukwekkende vergezichten

De meeste bezoekers van Finland zetten meteen koers naar Fins Lapland, waardoor de zuidelijke kant van het land aanvoelt als een onontdekte parel. Dit gebied heeft de meeste bewoners van het hele land, maar daar merk je buiten de steden helemaal niks van. Lakeland is zowel in de zomer als de winter een oase van rust, met indrukwekkende vergezichten, uitgestrekte meren, dichtbegroeide eilandjes, volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten en de mooiste flora en fauna.

Idyllische plaatsjes aan de scherenkust

Een van de must-do’s in Zuid-Finland is een bezoek aan Nuuksio Nationaal Park, een wildernis vol zeldzame planten- en dierensoorten waar je urenlang fantastisch kunt wandelen. Een kleiner, maar net zo mooi park is Repovesi, met rood granieten rotswanden, glooiende heuvels en oerbossen. Turku en Åland zijn idyllische plaatsjes aan de ‘scherenkust’ aan de zuidwestkant van Finland, met ondiep water en rotsige eilandjes. En natuurlijk ga je ook naar Helsinki, een originele bestemming voor een bruisende citytrip.

Een echte winter en een echte zomer

Zuid-Finland heeft een landklimaat, met seizoenen die qua temperatuur flink van elkaar verschillen. In de zomer is het met gemiddeld 20 graden Celsius redelijk warm, in de winter kan het kwik dalen tot ver onder nul. Er valt redelijk wat regen, en de luchtvochtigheid is vaak hoog.

Bestemming in Zuid Finland

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Zuid Finland gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Zuid Finland