De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Meestal wordt Valence gezien als een stad waar je snel doorheen rijdt op weg naar het zuiden van Frankrijk. Laat dit nu net doodzonde zijn. Deze hoofdstad van de Drôme zit vol historie en mooie gebouwen. Het is dus zeker de moeite waard om hier te stoppen en een wandeling te maken. Zo ontdek je de rijke historie van deze handelsstad.

De kracht van Valence

De stad Valence is gelegen aan de rivier de Rhône, waardoor het uitgroeide tot belangrijke handelsstad. In de tijden van het Romeinse Rijk stond de stad bekend als Valentina Julia. Ook de komst van de universiteit in 1452 bezorgde de stad een bloeiende periode. Professoren, boekhandelaren en drukkers vestigden zich in de stad.

Wat is er vandaag de dag nog te zien van de historie?

Nog vele historische bezienswaardigheden zijn behouden gebleven en kunnen dus bewondert worden. Een voorbeeld hiervan is de Kathedraal van St. Apollinaris. In het centrum van Valence is erg gezellig en je vind er prachtig aangelegde parken. Wij raden je echt aan om een kijkje te nemen in het Jouvet Park. Een bezoek aan dit 7 hectare grote park, gelegen midden in het centrum, is helemaal gratis en je vind er meer dan 500 zeldzame boomsoorten. Bepaalde zones in de stad zijn ook autovrij, wat het erg aangenaam maakt om heerlijk te slenteren en te genieten van een drankje en van de lokale specialiteit ‘Suisse’ (koekje van zanddeeg met de smaak van sinaasappel en oranjebloesem). 

Reis naar Valence

Logo Doets Reizen Frankrijk

Valence