Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bestemmingen

Frankrijk

7 Actueel reisaanbod

Een vakantie naar Frankrijk via Doets Reizen? We weten de weg in dit grote en veelzijdige land. ​Frankrijk is zó veelzijdig en groot dat het niet ‘te doen’ is. Kiezen is daarom onvermijdelijk en helpen we jou daar graag mee. Ga je naar de prachtige stranden? Verken je de schitterende bergen? Droom je weg rond de kastelen? Duik je de wijnkelders in? Of neem je eindelijk de tijd voluit van de grandeur van Parijs te genieten? Omdat Frankrijk het allemaal heeft (en hoe!), zal het altijd een ‘hot spot’ blijven. Maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf naar welk Frankrijk je reist.

Alle wegen leiden naar Parijs

Parijs is het internationale symbool van de romantische liefde, centrum van de modewereld en cultureel paradijs. Met wereldberoemde bezienswaardigheden als het Louvre, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, Centre Pompidou, de Place des Vosges, de Sacré Coeur en de (helaas gehavende) Notre Dame, kun je jouw bucketlist in Parijs binnen een paar dagen flink uitdunnen. De Fransen zijn zó trots op hun mooie hoofdstad dat het gezegde ‘alle wegen leiden naar Parijs’ is ontstaan.   

De klassieke schoonheid van de zuidkust

Als je van klasse, flaneren en zonovergoten stranden houdt, is de Franse zuidkust je meest logische bestemming. Toppunt van glamour is natuurlijk het jaarlijkse filmfestival van Cannes, waar de sterren poseren tegen de achtergrond van zand en palmbomen. Ook in prachtige, karakteristieke kustplaatsen als Nice, Marseille, Antibes, Saint-Tropez en Esterel (schilderachtige, rode rotsen) voelt het alsof het leven je buitengewoon gunstig gezind is.      

Het ruige westen

Veel ruiger en grilliger – geschikt voor de meer avontuurlijke reiziger – is de westkust van Frankrijk, met name de streken Normandië en Bretagne. Als je de langwerpige rotsen waarmee de beroemde stripfiguur Obelix rondsjouwt wil zien (menhirs), is Carnac jouw plek. Je vindt er maar liefst 2600 unieke menhirs! Normandië staat natuurlijk bekend om zijn schitterende krijtrotsen, die als muren uit de zee opreizen (Étretat) en de historische stranden, waar de geallieerde troepen in de Tweede Wereldoorlog begonnen met de bevrijding van West-Europa (Utah Beach, Omaha Beach).

‘La bon vie’

Wie op zoek gaat naar het ‘rijke Franse leven’ met al zijn culinaire geneugten, kan terecht in verschillende streken in midden-Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan Bourgondië, de Auvergne, de Dordogne of de veel minder bekende streek Lot, waar de adembenemende rivieren, indrukwekkende rotsen en sfeervolle dorpjes zich aaneen rijgen. Met Doets Reizen zit je in heel Frankrijk eerste rij: wij kennen en regelen de mooiste routes en locaties. Very Vip!  

Vakantie Frankrijk Doets Reizen

Doets Reizen is al decennia fan van Frankrijk en hebben op basis van persoonlijke reiservaringen prachtige luxe rondreizen samengesteld. Kies je voor een autovakantie Frankrijk of ga je liever relaxen aan het strand aan de Côte d'Azur? We ontwerpen graag een reis op maat waarbij al jouw wensen in terug te vinden zijn. 

Reizen naar Frankrijk