Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Strandliefhebbers opgelet! De badplaats Biarritz is gelegen in het Franse Baskenland. Dit gebied heeft een geheel eigen cultuur en geschiedenis en is zowel verbonden met Frankrijk als met Spanje. In Biarritz zul je je geen moment vervelen. Indrukwekkende monumenten, uitgestrekte stranden en prachtige uitzichten vind je allemaal in deze Zuidelijke plaats van Frankrijk.

Een land dat al bestond voor de komst van de Romeinen.

Al eeuwenlang is het Baskenland het leefgebied van de Basken. Nog voor de komst van de Romeinen waren de Basken hier al gevestigd. De meeste inwoners wonen in het Spaanse gedeelte. Hier is de cultuur en de taal nog steeds erg sterk ontwikkeld, daarentegen wordt in Frankrijk het Baskisch als alleen maar als regionale taal gezien. Dit uit zich ook in het feit dat Frankrijk de Basken nooit als autonoom heeft gezien. Dit neemt niet weg dat het gebied nog veel eigen tradities heeft. Festivals, sporten en de gastronomie laten zien dat dit gebied een eigen ‘ik’ heeft ontwikkeld.

Er zijn niet alleen golven in Biarritz.

Voor het strand ben je in Biarritz op het goede adres. Zowel lopend als op de fiets kun je deze heerlijke badplaats aan ontdekken. Je zult je snel thuis gaan voelen in deze kustplaats. Bezoek het dorp ‘Port de Pêcheurs’, een oude haven met veel verschillende vissershuisjes. Je moet wel op een wachtlijst van minstens 10 jaar staan om hier te willen wonen. Het symbool van Biarritz mag ook zeker niet onopgemerkt blijven. Dit is de 47 meter hoge vuurtoren op Cape Saint-Marten. Vanaf de top van deze vuurtoren heb je prachtig uitzicht over de kustlijn van Biarritz. Als je wat meer cultuur wilt zien, raden wij je aan om naar Villa Eugenie te gaan. Dit is het historische zomerverblijf van Napoleon.

Proef de heerlijke streekgerechten van het Baskenland

Op zoek naar verse producten en lokale lekkernijen? Bezoek de markthal Les Halles. Voor de restaurantliefhebbers is er ook keuze genoeg. Van luxe restaurants tot gezellige strandclubs. Vijf-gangen menu met alles erop en eraan of een heerlijke hamburger met een ijsje, het is er allemaal! Na het eten nog even slenteren over de gezellige boulevard en jouw dag is helemaal volmaakt. 

Reis in de buurt van Biarritz

Logo Doets Reizen Frankrijk

Biarritz