Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Deze stad heeft een perfect ligging binnen Europa! Het ligt namelijk vlakbij Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en België. In het bijzijn van de Moezel kun je heerlijk genieten in deze stad. Ook is deze stad wereldberoemd geworden vanwege zijn prenten. Oude een nieuwe prenten komen samen in het Prentmuseum. Deze stad in de Vogezen heeft meer te bieden dan je eigenlijk zou denken.

Een tweesplitsing

De Moezel stroomt dwars door Epinal en scheidt de stad in twee delen. Dit is het historische deel aan de rechterkant en het moderne deel aan de linkerkant. In het historische gedeelte vind je rondom het Place des Vosges huizen die gebouwd zijn in de Renaissance. Ook vind je de Château d’Épinal in het historische gedeelte. Dit kasteel is midden op een heuvel gebouwd en geeft je prachtig uitzicht over de stad en met geluk over het landschap van de Vogezen. 

Lekker actief

Épinal leent zich perfect voor een fietstocht door en langs de stad. Er zijn mooie fietspaden aangelegd welke je naar beroemde bezienswaardigheden leiden. Brengt vooral een bezoek aan het prentenmuseum. De beroemde prenten in allerlei kleuren zijn zeker de moeite waard om te bewonderen. Er zijn prenten te vinden die afkomstig zijn uit de 17e eeuw. Op een interactieve manier kom je van alles te weten over deze bijzondere schilderingen. Vervolgens stap je weer heerlijk op de fiets en ga je de Vogezen ontdekken. Meren, bossen en grotten, je komt het onderweg allemaal tegen. . 

Reis naar Épinal

Logo Doets Reizen Frankrijk

Épinal