De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vanaf Utrecht is het ongeveer 6 uur rijden naar Straatsburg. Het is de hoofdstad van de Elzas, is gelegen aan de Rijn en ligt erg dichtbij buurland Duitsland. Een mix van Franse en Duitse invloeden zijn goed te zien in de stad. Wijn, bier, zuurkool en knakworsten vind je zeker in deze hippe studentenstad.

Een Frans en Duits verleden

Pas na de Tweede Wereldoorlog is Straatsburg definitief van Frankrijk. Daarvoor was is het zowel in handen van Frankrijk als van Duitsland geweest. Ook in de plekken die je kunt bezoeken, zul je ontdekken dat beide invloeden terug te zien zijn. Één van de bezienswaardigheden die je zeker niet over mag/kan slaan is de Kathedraal van Straatsburg. Deze kathedraal steekt overal bovenuit. Met een hoogte van 142 meter is dit namelijk een van de grootste kathedralen van Frankrijk. Het is gebouwd in gotische stijl met een roze kleur en veel details, bogen, zuilen, beelden, prachtige glas-in-lood ramen en een zeer bijzondere astronomische klok. Wij raden je zeker aan om de torens te beklimmen, je ontdekt de kathedraal van binnen en vanaf grote hoogte heb je ontzettend mooi uitzicht over de stad. 

Het Europees Parlement

Wil je even terug in de tijd? Breng dan een bezoek aan de wijk Petit France. Een charmante wijk met nauwe straatjes en schilderachtige huisjes. Vroeger werd deze wijk bewoond door de ambachtslieden. Je kunt deze stad wandelend of per boot verkennen. 

Het kleine ‘schattige’ Frankrijk

Sinds 1992 is Straatsburg, naast Brussel, een officiële vestigingsplaats van het Europees Parlement. Één keer per maand komen de parlementariërs bijeen in Straatsburg. Het is een opvallend gebouw van glas en metaal, gelegen aan de rivier de Ill. Een bezoek aan het Parlement is helemaal gratis. Je kunt er een rondleiding krijgen of zelf op pad gaan met een audio tour. 

Reis naar Straatsburg

Logo Doets Reizen Frankrijk

Straatsburg