De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Parijs is een stad om op verliefd te worden, je kunt er heerlijk dwalen, koffie drinken op bekende en onbekende terrassen, de mooiste musea bezoeken, maar ook fantastisch winkelen. The City of Lights is de hoofdstad van Frankrijk en ligt in de regio ‎Île de France. Natuurlijk die rondvaart over de Seine niet missen, net als dat bezoek aan de Eiffeltoren! Maar met meer dan 1800 monumenten en 200 musea heeft Parijs nog zo veel meer te bieden…

Wat is Parijs zonder Eiffeltoren?

De Eiffeltoren is de meest bezochte bezienswaardigheid van Parijs. Niemand kan Parijs zich voorstellen zonder de Eiffeltoren. Kunstenaar Gustave Eiffel ontwierp het gebouw eigenlijk alleen maar voor een tijdelijke expositie voor de 1889-Worlds Fair. Onderweg naar de Eiffeltoren kom je ook de Arc de Triomphe tegen, deze boog staat aan het einde van de Champs-Élysees (de grote winkelstraat). De boog is gebouwd in het jaar 1836 in opdracht van Napoleon, om zijn overwinningen te eren en te vereeuwigen. Voor een gezellige avondwandeling is de burg Pont Alexandere III een echte aanrader, deze brug wordt gezien als één van de mooiste bruggen in Parijs. Aan beide kanten van de brug staan er pilaren met goud vergulde standbeelden, die uit een sprookjesboek afkomstig lijken.

De glazen piramide van het Louvre

Het meest unieke museum van Parijs is het Louvre; dit museum is het drukst bezochte museum in de stad. Het Louvre museum is te herkennen aan de glazen piramide in het midden van het Louvre paleis. Zo hangt hier het meest besproken schilderij van Leonardo Da Vinci: de Mona Lisa. De Notre Dame staat op het eiland in het centrum van de stad: Ile de la Cité. Deze kathedraal heeft een prachtige gotische bouwstijl, mooi glas in lood en bijzondere beelden op het dak van het gebouw. Het meest griezelige gezicht van Parijs zijn de ondergrondse tunnels met schedels en botten. In 1785 kende de stad veel problemen met hygiëne doordat de begraafplaatsen in de stad te vol waren. Er werd bedacht om de botten ondergronds op te bergen, zodat de stad hier geen last van zou hebben. Je kunt hier nu zelfs een bezoek brengen aan de ondergrondse tunnels!

Montmartre, Les Halles en andere hoogtepunten

Montmartre is de wijk waar je de Sacré Cœur kunt bewonderen. Deze schitterende kerk ligt op een kleine heuvel, je kunt er voor kiezen om deze te bewandelen of met een kleine metro om hoog te gaan. Montmartre bestaat uit straten met keien en met schattige winkeltjes. De wijk staat bekend om zijn artistieke karakter. In Montmartre kan je ook Moulin Rouge vinden, één van de bekendste nachtclubs in Parijs. Meer behoefte aan gezelligheid en drukte? Bezoek dan de wijk Les Halles, hier vindt je onder andere Le Palais Royal, Jardin des Tuileries, Pont Neuf en Place Vendôme. De wijk die al in de middeleeuwen bestond is Le Marais, met als lokale parel de Place des Vosgues.  Hier wandel je gemakkelijk langs Hôtel de Ville, het Centre Pompidou, Sainte Chapelle en La Bastille. Andere, Parijse hoogtepunten zijn Musée d’Orsay, Jardin du Luxembourg en Grand Café l’Opera. 

Reizen naar Parijs

Logo Doets Reizen Frankrijk

Parijs