De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bordeaux is het onomstreden centrum van de regio Aquitaine. Nergens gaan grote pleinen, een ontwikkelde terrascultuur en het proeven van wijn zo’n natuurlijke combinatie aan als in Bordeaux. Deze stad is gemaakt om tot zonsondergang aan voortreffelijke wijn te nippen. En te genieten van het veelzijdige leven op straat. Place de la Bourse en Esplanade des Quinconces zijn twee van de meest grandioze pleinen, waarbij vooral het waterbassin (Place de la Bourse) en de kunstzinnige beeldhouwwerken (Esplanade Quinconces) in het oog springen.

Wijnhoofdstad van Frankrijk

Meer dan 5000 wijnboeren hebben zich gevestigd in Bordeaux. Vanuit het centrum van de stad kun je gemakkelijk fietsen huren en fiets je naar één van de vele wijngaarden voor een heerlijke proeverij. Ontdek hoe de wijn wordt gemaakt en laat je verassen door de geuren, kleuren en smaken. De wijngaarden in Bordeaux hebben te maken met een oceanisch klimaat. De winters zijn mild en de zomers zijn niet extreem warm, maar bestaan wel uit een groot aantal zonuren, hetgeen ideaal is voor de wijnbouw. Ook de ondergrond is van invloed op de productie van de wijn. Voor de exacte details moet je dit gebied echt bezoeken en je laten informeren door een wijnboer. Met een heerlijk flesje wijn stap je weer op de fiets terug naar het hotel. Als je in de stad wilt blijven en evengoed meer over wijn wilt leren, raden wij je aan een bezoek te brengen aan Musée des Vins en La Cité du Vin. Twee geheel aan wijn gewijde musea in Bordeaux, waarbij het Musée klein, knus en lokaal is en La Cité het moet hebben van groots opgezette tentoonstellingen en interactiviteit. 

Unesco-wandeling

Een volle dag in Bordeaux leent zich uitstekend voor de UNESCO-wandeling. Tijdens deze wandeling kom je langs alle prachtige hoogtepunten van Bordeaux. Ook met kinderen is deze wandeling zeker aan te raden. Terug in de tijd start je met een blik op de achttiende eeuw. Je wandelt namelijk langs de rivier Garonne, die Bordeaux tot een ware havenstad heeft gemaakt. Vervolgens loop je verder en kom je langs het Monument des Girondins op Place des Quinconces en het mooie Grand-Theâtre aan de Place de la Comédie. Uiteraard mogen de pittoreske pleintjes en steegjes niet ontbreken. Place du Palais en Rue des Remparts zijn hier een goed voorbeeld van. Vergeet onderweg ook niet even te stoppen bij de heerlijke restaurantjes en snoepwinkeltjes. 

Hipster zijn aan de overkant van Garonne

Een gedeelte van de stad waar we bijzonder enthousiast over zijn is Darwin. Vroeger was dit een vervallen industrieterrein, maar vandaag de dag vind je er allemaal hippe tentjes, street-art, koffietentjes, lokale bierbrouwerijen en biologische supermarkten. Op het eerste gezicht lijkt dit alleen een plek waar ‘hipsters’ samen komen. Maar niets is minder waar. Het is namelijk een plek waar ondernemers samen komen en waar ze de meest bijzondere maatschappelijke projecten ontwikkelen. Zit je in een restaurant? Spreek dan vooral de eigenaren aan. Waarschijnlijk zit er een heel verhaal achter het opzetten van dit restaurant. Dus naast de chique wijken heeft Bordeaux ook een wijk waar je helemaal ‘back to basic’ gaat. De mensen zijn zichzelf en genieten van het leven op straat en met elkaar. Prachtig om dit te ervaren. 

Reizen naar Bordeaux

Logo Doets Reizen Frankrijk

Bordeaux