De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In Rocamadour vindt je de oudste toeristische attractie van de Dordogne. Deze plaats is namelijk na Lourdes de meeste bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. Rocamadour is tegen een rots aangebouwd en op de top ligt een kasteel. Proef de charme van de omgeving en geniet van de bekende geitenkaasjes die in de omgeving worden gemaakt.

De pelgrimtocht

Mede dankszij de pelgrimstochten is het stadje sinds de middeleeuwen al een trekpleister voor toeristen. Je vindt hier dan ook vel historische bezienswaardigheden en oude gebouwen. Met de trap van 216 treden kom je boven op de rots waar een plein ligt en dit is de plek waar je alle heiligdommen kunt bewonderen. Slecht ter been? Neem dan de lift (beschikbaar tegen een kleine vergoeding).

Bijzondere stad

Iedere reiziger die in de buurt is van Rocamadour mag deze stad niet overslaan. Het biedt een unieke combinatie van geschiedenis, het prachtige landschap, de kunst en natuurlijk de gezelligheid werkt als een magneet. Neem vooral plaats in een van de restaurantjes en geniet van de geitenkaasjes en de ganzenleverpaté, een delicatesse in de omgeving. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Rocamadour gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Frankrijk

Rocamadour