Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Toulouse is de hoofdstad van Occitanië. Toulouse kent veel contrasten; je vindt er de vele rijkdommen van de Romeinse en later de Renaissance-cultuur, maar ook de arbeiderswoningen van het industriële tijdperk. Welkom in “La Ville Rose”, zouden de inwoners van Toulouse zeggen, want in het centrum heerst de kleur rood, vanwege de kleur van de bakstenen.

Een gezellig stadscentrum

Toulouse is vooral een authentieke en gezellige stad. Slenter bijvoorbeeld door de gezellige straatjes, dwaal over de vele markten en luier heerlijk op een terras. Of maak een wandeling langs Canal du Midi, het startpunt van het Canal de Garonne, dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse zee verbindt  en dwars door Frankrijk loopt. Net buiten het centrum kun je heerlijk langs de kades wandelen of fietsen. Iets verderop kan je zelfs een bootje huren!

Culinair Toulouse

Naast de fabrieken van vliegtuigfabrikant Airbus en het immense Place Capitole (wat een groots plein!) staat Toulouse bekend om het goede leven. Zo zijn er een paar bekende Franse gerechten, typisch voor de streek en de stad, zoals foie gras (ganzenlever), magret de canard (eendenfilet) en Cassoulet (ragout van witte bonen en vlees), alsmede worst uit Toulouse en allerlei lekkernijen op basis van viooltjes. Ook deze drie wijnen zijn streekgebonden: de Fronton, de Gaillac en de Armagnac. 

Een rijke geschiedenis

Toulouse heeft een geschiedenis die meer dan tweeduizend jaar teruggaat in de tijd. Een Keltische stam begon een nederzetting langs de rivier, nu bekend als “Canal de Garonne”. Rond de vijfde eeuw werd dit een Romeinse nederzetting. In de twaalfde eeuw werd Toulouse uitgeroepen tot hoofdstad van het graafschap “Toulouse” en een intellectueel en artistiek centrum. Rond 1681 was het Canal Du Midi afgebouwd. Dit zorgde voor modernisering in het centrum van de stad. Er werden parken, kades en meer kanalen en een treinstation aangelegd, dit om de stad aantrekkelijker te maken.

Reis naar Toulouse

Logo Doets Reizen Frankrijk

Toulouse