Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Tijdens de warme zomerdagen biedt Aix en Provence genoeg schaduwplekjes. Deze stad heeft prachtige lanen met platanen. De meest bekende straat is de Cours Mirabeau. Een wandeling door deze straat kan gedaan worden in alle rust, het is namelijk geen essentiële doorgangsweg voor autoverkeer. Naast platanen heeft Aix en Provence nog veel meer schoonheid te bieden…

Slenteren over de markt

Ben je helemaal weg van de Franse markten? Dan is een bezoek aan de stad Aix en Provence zeker de moeite waard! Elke dag is hier op een plein wel een markt te vinden. Waan je tussen de lokale bevolking en geniet van alle verse producten. Als je dan toch op de markt loop, raden wij je aan om zeker Calissons te kopen. Dit is een lokaal snoepje, bestaande uit fijngemalen amandel, meloen en sinaasappel. Je kunt de stad niet hebben verlaten zonder deze delicatesse geproefd te hebben. 

Van kleine boetiekjes tot grote winkelketens

De historie van deze stad is nog goed behouden gebleven. Wandel door de oude binnenstad en bezoek de culture hoogtepunten. Musée Granet, de wijk Quartier Mazarin, de kathedraal van Saint-Sauveur en het Place d’Arbertas zijn zeker de moeite waard om te bewonderen. Na een intensieve dag wandelen is het gelukkig mogelijk om lekker te genieten op het terras. Er zijn talloze restaurantjes en barretjes waar je kunt proeven van de lokale keuken. 

De Provence bij uitstek

In Aix-en-Provence is de geschiedenis voelbaar aanwezig, de stad lijkt wel een openluchtmuseum! Hier gaat het plezier van het winkelen samen met het bewonderen van het erfgoed, het genieten van een drankje op het terras en bouwkundige schoonheden, het slenteren door de stad en barokke wonderen. Elke fontein heeft haar geheimen, elk herenhuis zijn verhaal. De buitenhuizen zijn omringd door parken en tuinen, net als vroeger.


Aix is als een schilderdoek vol mooie indrukken, met festieve kleuren, feesten en tradities, de beroemde markten van de Provence, zonnige lekkernijen, wandelingen in de natuur in complete stilte. Treed in de voetsporen van Cézanne, één van de grondleggers van de moderne schilderkunst, en bewonder de plekken en landschappen die de inspiratie vormden voor zijn schilderijen.
Aix, mooie uitstapjes vol indrukken

Ontdek hier de geschiedenis van het land in monumenten, kastelen, kapellen en andere erfgoedschatten. Geef je wandeling een culinair tintje en breng een bezoek aan één van de vele restaurants, lokale feesten of de wijngaarden waar maar liefst vijf wijnen met het label AOC worden verbouwd. Proef lokale specialiteiten en sla de oliemolens vooral niet over.
De hooggelegen dorpen met verschillende kunstateliers mag je evenmin missen. Net als de “Route Cézanne” en het landschap van het kalksteenmassief Sainte-Victoire. Je ontdekt de natuur al wandelend door het massief en het mediterraanse bos. Van de Chaîne des Côtes tot aan de Chaîne de la Touloubre, van de Vallée de l’Arc tot aan de Vallée de la Durance: hier geniet je echt van het levendige landschap.


Reis naar Aix en Provence

Logo Doets Reizen Frankrijk

Aix en Provence