Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bekend als de Stad der Pausen. Hier vind je de grootste middeleeuwse vesting van Europa. Ontdek de geschiedenis van de Pausen, hun fenomenale paleis en maak een wandeling over de beroemde brug van Avignon. Ja, dit is een stad met een eigen, uniek karakter.

Grootste bouwwerk van Europa

Het Paleis de Papes is één van de meest imposante paleizen in Europa. Het is gebouwd in de 14e eeuw en moest dienen als paleis voor de pausen, maar ook als fort. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat het gebouw is voorzien van een bijzondere architectuur. Tijdens de bouw van het paleis was de paus gevestigd in Avignon in plaats van in Rome. Er is ook een periode geweest waarin er twee pausen waren, één in Avignon en één in Rome. Uiteindelijk kozen meer aanhangers voor de paus in Rome en sinds 1417 was er geen paus meer gevestigd in Avignon. 

Een halve bug

Misschien ken je het kinderliedje ‘Sur le Pont d’Avignon’ wel? Dit liedje gaat over de brug in Avignon die gebouwd is op aandringen van een herdersjongen. Nadat de brug zo goed als stond heeft hij door de sterke kracht van de rivier de Rhône vele overstromingen moeten doormaken. Helaas zijn er hierdoor meerdere keren grote delen van de brug ingestort. Echter hielden de bewoners voet bij stuk en restaureerden ze elke keer de brug. In 1669 vond er zo’n grote overstroming plaats waardoor de brug niet meer hersteld kon worden. De brug is nog steeds te zien zoals deze toen is achtergelaten. In plaats van 22 bogen zie je nu nog maar 4 bogen. Je kunt de brug dus niet meer over wandelen, je zult heen en weer moeten. 

Sta vroeg op

Elke ochtend vanaf 07.00 uur staan de marktlieden voor je klaar in Les Halles. Met name in de vroege ochtend liggen hier nog de meest verse producten. Olijven, wijnen, vis, vlees, kaas, alle Franse specialiteiten vind je hier onder één dak. Niet alleen de binnenkant van deze markthal is bijzonder om te zien, ook de buitenkant is erg apart. Deze is ontworpen door een botanist, waardoor de buitenmuren beschikken over veel groen en mooie planten. 

Reizen naar Avignon

Logo Doets Reizen Frankrijk

Avignon