De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De zon schijnt hier 300 dagen in het jaar. En misschien is dat, naast de fantastische ligging, dé reden dat Engelsen en Russen dit paradijs al vroeg in twintigste eeuw ontdekten; de Russische tsaar onder andere. Het bruisende middelpunt van de stad Nice is het oude centrum. La Veille Ville. Wanneer je door dit uiterst sfeervolle centrum wandelt, kom je gezellige straatjes, leuke steegjes, kunststudio’s en winkeltjes tegen. De stad vibreert van de traditionele markten en boetiekjes. Échte parels zijn het weelderige Restaurant Casino Du Palais De La Méditerranée en Hotel Negresco. Nice is ook populair in de wintermaanden. Alleen al voor de bloeiende Mimosa, vooral in februari, reizen mensen af naar deze legendarische kustplaats.

Dwalen langs de Franse Riviera

De Promenade des Anglais is misschien wel de meest populaire attractie in Nice. Deze promenade  is de 7 km lange boulevard aan zee. Je kunt hier langs wandelen met aan de ene kant de blauwe zee en het strand en aan de andere kant een reeks schilderachtige palmbomen. Het is ook de perfecte plek om 's ochtends hard te lopen of te skaten! Maar bezoek ook zeker la Colline du Chateau. Dit is een groot gemeentelijk park gelegen op de plaats waar ooit een middeleeuws kasteel stond. Je loopt hier zo naar toe vanuit de oude binnenstad. Je hebt hier overigens een prachtig uitzicht over Nice en de baai.

Verbluffende architectuur

De architectuur die je tegenkomt in Nice zal verbluffend zijn, met de wilde overdrijvingen van de Belle Epoque-stijl of de barokke huizen en herenhuizen op de heuvels van Mont Boron. Er zijn fantastische voorbeelden terug te vinden in de bloementuinen en parken van de heuvels van het kasteel la Colline du Chateau, het park Chambrun of de Espace Massena.

Diversiteit aan musea

Nice werd al bewoond voor de tijd van het Romeinse Rijk en staat bekend als een stad vol musea; iedere kunstliefhebber kan hier zijn lol op. Het MAMAC (Musée d'Art moderne et d'Art contemporain) is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het hart van Nice, een van de grootste in Zuid-Frankrijk. Het Musée Matisse in Nice is een kunstmuseum gewijd aan Henri Matisse; het museum toont een schilderijenroute waarin zijn meest bekende werken getoond worden.

Reizen naar Nice