Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

IJsland

Reykjavik en Reykjanes

15 Actueel reisaanbod

Reykjavik, de meest Noordelijke hoofdstad ter wereld. Levendig, modern en een stad die barst van IJslandse historie en mythologie. Na aankomst op het vliegveld van Keflavík ervaar je direct de ongerepte natuur van IJsland op het schiereiland Reykjanes. Ga je op reis naar IJsland? Bezoek dan zeker Reykjavik en Reykjanes!

Reykjavik en Reykjanes: de poort van IJsland

Met ruim 120.000 inwoners woont ongeveer 60% van de IJslandse bevolking in Reykjavik. Een echte stad, met een bruisend nachtleven en drukke winkelstraten. Naast de kleurrijke en uitgespreide woonwijken is er veel contrast te vinden op het gebied van cultuur, architectuur en natuur. Trek tijdens een autovakantie in IJsland zeker een paar dagen uit om Reykjavik en haar eigenaardigheden optimaal te ontdekken.

Hoogtepunten van Reykjavik

Tussen al de laagbouw in Reykjavik is er één gebouw dat er écht uitspringt: de Hallgrímskirkja. Deze gigantische kathedraal is een bekend symbool in IJsland en een must see tijdens een bezoek aan de hoofdstad. Daarnaast is er in het kleinschalige centrum genoeg te zien en te beleven voor 1 á 2 dagen. Ook het gebied buiten Reykjavik heeft veel te bieden. Geniet van het fenomenale uitzicht op de bekende berg Esje of de mineraalbronnen in de gemeente Mosfellsbaer. In de wintermaanden is Reykjavik – door de vele skiresorts - hét startpunt voor een vakantie vol wintersportactie.

Wat te doen in Reykjanes?

Hoewel het schiereiland Reykjanas op de route ligt richting Reykjavik, worden de bezienswaardigheden van het schiereiland vaak over het hoofd gezien. Niet ver buiten de stad vind je de modderpoelen van Krýsuvík. Ben je vies van de modder (waar je beter géén duik in kunt nemen)? Spoel je dan af in dé warmtebron van IJsland: de Blue Lagoon. Dit geometrisch bad heeft een héérlijke temperatuur van maar liefst 39 graden!

Elke tien minuten een ander klimaat

De panoramische uitzichten, mysterieuze maanlandschappen en wilde watervallen in IJsland hebben hun kleurrijke karakter te danken aan het wisselvallige klimaat. Het ene moment ben je aan het genieten van de warmte van de zon, het andere moment komt er een bui opzetten. Probeer dus op alle seizoenen gekleed te zijn. Kledingwissels vinden namelijk vaker plaatst tijdens een vakantie in IJsland, dan tijdens de New York Fashion Week.

Bezienswaardigheden in Reykjavik en Reykjanes

Jouw IJslandse avontuur begint zodra je het vliegtuig uitstapt. Er is namelijk genoeg te zien en beleven in Reykjavik en Reykjanes. Niet te missen zijn onder andere:

  • De gigantische kathedraal Hallgrímskirkja;
  • De modderpoelen van Krýsuvík;
  • Kunst en cultuur in het gezellige Reykjavik;
  • Het warme water van de Blue Lagoon;
  • Beleef de mineraalbronnen van Mosfellsbaer

Bestemmingen in Reykjavik en Reykjanes

Reizen naar Reykjavik en Reykjanes

Logo Doets Reizen IJsland

Reykjavik en Reykjanes