Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

IJsland

Hoofdstedelijke regio

14 Actueel reisaanbod

​​​Reykjavik is het lieflijke, maar modegevoelige centrum van het verder ontzettend ruige IJsland. Deze hoofdstad herbergt niet alleen spannende festivals en oude tradities, je kunt er je lichaam ook lekker verwennen: door te baden in een geiser of te bubbelen in stomende mineraalbronnen. Groot-Reykjavik is de ideale bestemming voor iedereen die, alvorens de ruige natuur te ontdekken, nog even zichzelf willen trakteren.

Afdalen in de vulkaan

Neem gerust de tijd voor deze relatief kleine regio. Bekijk het vissersdorpje Hafnarfjörour of daal met een lift af naar de buik van Moeder Natuur in de Thrihnukagigur-vulkaan. In de buurt van de vulkaan, op nog geen half uur rijden van Reykjavik, kun je over ruwe lavavelden lopen. Wie liever het water opgaat kan voor een spannende walvis- of dolfijnsafari kiezen.

Een lust voor het oog

Ruige vlaktes, glimmende meren en strakke kliffen: de omgeving is hier een lust voor het oog. De Golden Circle-route is een geliefde roadtrip van zo’n driehonderd kilometer. De makkelijke route is voor veel bezoekers de eerste kennismaking met IJslands spectaculaire landschap omdat het relatief dicht bij Reykjavik ligt. Met een beetje geluk zie je onderweg het waanzinnig mooie noorderlicht. Wist je dat een autovakantie of rondreis door IJsland uitstekend te combineren is met nog zo’n bruisende stad, New York? Doets Reizen regelt het op maat voor je.

Reizen naar Hoofdstedelijke regio

Logo Doets Reizen IJsland

Hoofdstedelijke regio