Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Norðurland vestra zoals deze regio genoemd wordt is een ongerepte wildernis van unieke rhyoliet-vulkanen, modderpoelen en stoombronnen, die midden in de sneeuw liggen. Het is een van de weinige plekken waar je in IJsland kunt skiën. Ontdek het onontdekte stuk IJsland met zijn adembenemend mooie natuur zoals de ‘Vallei van Warmwaterbronnen’ in Hveradalir.

Onaangetaste schoonheid

De kleurnuances in het Kerlingarfjöll-gebied zijn spectaculair. Dit actieve vulkanische landschap is een van de boeiendste en uitgestrekte van IJsland met tufstenen pilaren, gele en rode heuvels, gladde valleien en besneeuwde bergtoppen. Overal waar je kijkt zie je ontelbaar veel warmwaterbronnen met een schoonheid die onaangetast is gebleven.

Ultieme stilte

Veel hikers en fotografen komen, vooral in de maanden juni tot en met september, naar de IJslandse hooglanden vanwege de ruwe wildernis. Er is honderden kilometers aan magisch natuurschoon te ontdekken als je van avontuur en onherbergzaam houdt. Omdat de hooglanden zo ver van de gebruikelijke toeristische routes liggen, vind je hier nog de ultieme stilte die bij de pure natuur hoort.

Bestemmingen in West-Noordland

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar West-Noordland gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen IJsland

West-Noordland