Bosbranden Jasper Meer info

Glooiende heuvels, uitgestrekte vlaktes en historische plaatsen kenmerken Chugoku, een regio in het westelijke gedeelte van Honshu (Japan’s hoofdeiland). Door de centraal gelegen bergrug wordt Chugoku verdeeld in twee gebieden. In het noordelijke San’in (dat ‘schaduwkant’ betekent) vind je uitgestrekte natuurgebieden en landbouwgronden. Het zuidelijke San’yo (‘zonnige kant’) is vooral bekend door de industriële metropool Hiroshima. Bezoek Chugoku en wandel door de fantastische natuurgebieden. En bezoek, natuurlijk, het historische Hiroshima. Bewonder daar de rode torii (heiligdom), die op water lijkt te drijven.

Alle soorten Japan in Chugoku

Het mag dan relatief onbekend zijn, de Chugoku-regio is een absolute topbestemming voor liefhebbers van Japanse cultuur, natuur en geschiedenis. Het gebied bestaat uit vijf prefecturen (Hiroshima, Okayama, Shimane, Tottori, Yamaguchi) met ieder zijn eigen, unieke highlights. Terwijl het gebied langs de Stille Ocean bijzonder geïndustrialiseerd is, zijn de kustplaatsen aan de Japanse Binnenzee juist rustgevend en bergachtig. Bezoek alle vijf de provincies en ontdek welk ‘Japan’ het beste bij jou past.

Hiroshima, toegangspoort tot West-Honshu

Van de vijf provincies in Chugoku is Hiroshima bij uitstek de populairste. Deze prefectuur markeert de toegangspoort van West-Japan en je vindt hier het gelijknamige Hiroshima, een stad die je onmogelijk over het hoofd kunt zien. Het gebied beschikt over het Hiroshima Peace Memorial Museum en de Atomic Bomb Dome, maar óók het Itsukushima-jinja heiligdom en de scharlakenrode torii, die bij hoogtij op het water lijkt te drijven. Verder kun je in Hiroshima genieten van de heerlijke Japanse keuken, wandelen en fietsen door Mominoki Forest Park of bijzondere monumenten bezoeken, zoals Hiroshima Castle en de Shukkei-en Garden. Je ontdekt snel waarom Hiroshima één van de meest spraakmakende regio’s in Japan is.

One down, four to go

Vervolg je reis naar het westen (Yamaguchi) via de Sanyo Shinkansen (hogesnelheidslijn) en je ontdekt idyllische kustplaatsjes, fascinerende tempels (Rurikoji-tempel en Motonosumi Inari-schrijn), levendige marktkraampjes (Karato Market) en diverse mogelijkheden om te eilandhoppen naar Kyushu (waar je kunt kajakken langs rotswanden en watervallen) of Shikoku (bekend om tempeltochten en traditionele noedels). In de noordelijke provincies (Tottori en Shimane) geniet je van uitdagende hikes (naar de top van Mount Daisen), fietstochten door de hooglanden van Okayama (Hiruzen Kogen Highlands), kalmerende warmwaterbronnen (Kaike Onsen), Japan’s oudste Shinto-heiligdom (Izumo Taisha Grand Shrine) en bijzondere zandduinen, waar je met een vlieger of sandboard vanaf kunt racen.

Niet te missen in Chugoku

De provincies in Chugoku hebben ieder hun eigen cultuur, natuur, historie en hoogtepunten, waardoor de regio een prachtige en afwisselende bestemming voor reizigers is. Ga je het westelijke gebied van Honshu bezichtigen, mis dan deze hoogtepunten zeker niet:

  • Bezoek het indrukwekkende Atomic Bomb Dome monument;
  • Vergaap je aan de drijvende Shinto-poort van de Itsukushima-schrijn;
  • Bewonder tientallen heiligdommen in Yamaguchi;
  • Reis door de wonderlijke Hiruzen Kogen Highlands in Okayama;
  • Stap binnen bij de Izumo Taisha Grand Shrine in Shimane;
  • Race met een board of vlieger van de Sand Dunes in Tottori.

Bestemming in Chugoku

Reizen naar Chugoku

Logo Doets Reizen Japan

Chugoku