Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Hiroshima is een ingetogen regio met uitgestrekte natuurgebieden, bruisende steden en een indrukwekkende geschiedenis. De prefectuur (provincie) is onderverdeeld in vier gebieden (Aki, Bingo, Geihoku en Bihoku) met bijzondere hoogtepunten en een uniek karakter. Hiroshima herbergt twee locaties van UNESCO’s Werelderfgoedlijst: de Atomic Bomb Dome (ter nagedachtenis aan de ramp in 1945) en het historische Itsukushima-heiligdom (rode torii aan de kust van Miyajima). Van eeuwenoude tradities en historische monumenten tot populaire natuurgebieden en het moderne stadsleven: Hiroshima neemt je mee op reis door de geschiedenis van Japan.

Herrezen uit de as

Na de atoombom in 1945 leek de historische stad Hiroshima volledig verwoest en onbewoonbaar. Maar de ziel van de stad en zijn inwoners is nooit verloren gegaan. In een korte tijd is Hiroshima herrezen uit de as en zijn de verwoeste monumenten, zoals Hiroshima Castle en de Shukkei-en Garden, allebei in ere hersteld. Om de wedergeboorte van Hiroshima te vereeuwigen is er het Peace Memorial Park en het gelijknamige museum, met in het midden de Atomic Bomb Dome. Opmerkelijk aan het park zijn de duizenden origami-kraanvogels van het Children’s Peace Monument (die symbool staan voor vrede op aarde en de hoop op een beter wereld) én de deels verwoeste Hiroshima Prefectural Industrial Promotion Hall (deels verwoest, deels overeind blijven staan). Beide monumenten zijn erg indrukwekkend en toonaangevend voor de impact van de afschuwelijke gebeurtenissen in 1945.

Veelzijdige natuur van Hiroshima

De pracht van de Hiroshima-prefectuur houdt niet op bij de stadsgrenzen. Het zuiden kijkt uit op de schilderachtige Seto-binnenzee die je, via een uitgebreid bruggensysteem, kunt oversteken om naar de prefectuur Ehime te gaan. Het noorden van Hiroshima omarmt de pittoreske bergtoppen en uitgestrekte valleien van de Chugoku-bergketen. Verder landinwaarts sta je versteld van de talloze velden en kassen, waar honderden hectare aan lelies en tulpen gekweekt worden. De drie toplocaties zijn Bihoku Hillside Park, Sera Kogen Farm en Kamu no Sato Rokutan.

Fietsen over zee

Maar er zijn meer wonderlijke parken en tuinen in Hiroshima, waar je allerlei bijzondere activiteiten kunt ondernemen. Mominoki Forest Park is een fantastisch natuurpark waar je kunt skiën, fietsen, hiken en genieten van een heerlijke BBQ op één van de vele campings. In het Rekishi no Mieru Oka park (op het eiland Ōsakishimojima) geniet je van een fantastisch uitzicht op het historisch stadje Mitarai en de Japanse Binnenzee. Niet veel verder ligt de Shimanami Kaido: een 60-kilometer lange fietsroute met bruggen en paden die zes eilanden met elkaar in verbinding brengt. Wat ook niet onvermeld mag blijven is The Hill of Hope (Miraishin No Oka). Deze gigantische tuin is een kunstzinnig meesterwerk van Kazuto Kuetani dat bestaat uit 5.000 m2 spierwit Italiaans marmer. De diverse natuur van Hiroshima is een lust voor het oog.

Hoogtepunten in Hiroshima prefectuur

De gebieden in Hiroshima hebben ieder hun eigen cultuur, keuken, gebruiken en hoogtepunten, waardoor de prefectuur een prachtige bestemming is voor reizigers in Japan. Bezoek je Hiroshima dan mogen deze hoogtepunten niet ontbreken:

  • Sta stil bij het Hiroshima Peace Memorial Museum en het Atomic Bomb Dome-monument;
  • Bezoek de Hiroshima Prefectural Industrial Promotion Hall en aanschouw de impact van de ramp;
  • Bewonder de indrukwekkende, maar confronterende, kraanvogels van Children’s Peace Monument;
  • Hike, ski of kampeer in de natuur van Mominoki Forest Park;
  • Wandel door 5.000 m2 aan spierwit marmer in The Hill of Hope;
  • Fiets over de fantastische Shimanami Kaido-route.

Bestemming in Hiroshima

Reizen naar Hiroshima

Logo Doets Reizen Japan

Hiroshima