De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Op nog geen 100 kilometer van de hoofdstad ligt een van Japan’s populairste bestemmingen voor toeristen. Met haar beroemde natuurgebieden, schilderachtige Ashinoko Lake, warmwaterbronnen en adembenemende vergezichten op Mount Fuji is Hakone een bezoek meer dan waard. Hakone is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park, het meest bezochte Nationale Park van Japan, en je vindt er tal van bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn.

Vulkaan op vulkaan op vulkaan

Het kleurrijke landschap van Hakone is met name bekend om de 3.776-meter hoge Mount Fuji: de hoogste, bekendste en meest beklommen berg van Japan. In de ogen van de lokale bevolking is Mount Fuji een vertegenwoordiging van geluk en voorspoed, wat vreemd is aangezien de berg een gigantische actieve vulkaan is die vaak omringd wordt door angstaanjagende mistbanken. Interessant is dat Mount Fuji bestaat uit drie vulkaanlagen - Komitake, Kofuji en Fuji – en ruim 300 jaar geleden voor het laatst uitbarstte. Bezoek Mount Fuji in het voorjaar (wanneer de bloesems in volle bloei staan) en waag je aan de Yoshida, Subashiri, Gotemba of Fujinomiya Trail. Of bezoek het Hakone Open Air Museum: een uitgebreide beeldentuin, waar moderne kunstwerken je zintuigen prikkelen in een typisch Japans landschap. Hier bewonder je de werken van beroemdheden, zoals Picasso, Henry Moore, Rodin, Calder en vele anderen. Na afloop kun je. in de buurt van het museum, genieten van een heerlijk voetenbad gevuld met vulkanisch bronwater.

Voertuig naar keuze

Dé topattractie van Mount Fuji is de Fuji Five. Deze vijf meren liggen verspreid rondom de vulkaan en zijn gevormd door eerdere uitbarstingen van de Fuji-berg. Opmerkelijk aan Mount Fuji – die sinds 2013 thuishoort op de UNESCO Werelderfgoedlijst - zijn de vele manieren om de top van de vulkaan te bereiken. Stap aan boord van een idyllische bergtrein (Hakone Tozan Line), roodwitte kabeltram (Hakone Tozan Cable Car) óf klassieke gondelbaan (Hakone Ropeway) en geniet van indrukwekkende vergezichten en spannende trails.

Uitvalsbasis van Mt. Fuji

Dichtbij Mount Fuji ligt het plaatsje Hakone, waar veel te zien en te doen is. Ashinoko Lake, ook wel Hakone Lake genoemd, is een schilderachtig mooi kratermeer aan de voet van de caldera (rotsmuur) van Mount Hakone. Nabij het meer ligt Ancient Cedar Avenue (Hakone Old Road): een uitgestrekt bosgebied met talloze 400-jaar oude cederbomen waarlangs je fantastische wandeling kunt maken. Een ander natuurfenomeen dat zijn pracht aan de Hakone-vulkaan te danken heeft is Ōwakudani. De vulkanische vallei is bezaaid met actieve zwavelopeningen en hete bronnen, waardoor het lijkt alsof je je in de onderwereld begeeft. Het excentrieke landschap van Ōwakudani is óók bekend om de kuro-tamago, dit zijn pikzwarte kippeneieren die een verkleurde schil hebben gekregen door de warmte van hete zwavelbronnen. De legende gaat dat het eten van een ei zeven jaar aan je leven toe zou voegen. Wie geen genoeg kan krijgen van spiritueel Japan moet ook zeker de Hakone Shrine bezoeken: een iconisch heiligdom met een indrukwekkende torii (scharlakenrode Japanse poort).

Geliefd door Japanners en reizigers

Omdat het gebied op de vulkanische grond van Mount Fuji ligt, vind je in Hakone tientallen onsen (bijzonder schone warmwaterbronnen waar mannen en vrouwen gescheiden van elkaar kunnen badderen) en ryokan (traditioneel Japanse pensions). Hakone is een populaire weekendbestemming voor inwoners van Tokyo, die willen ontsnappen aan de hectiek van de stad en graag uitrusten op het platteland. Maar ook voor internationale bezoekers is Hakone een droombestemming. Overnacht in één van de vele luxe resorts en ryokan óf bezoek Hakone als dagtrip vanuit de hoofdstad. Sneltreinen rijden regelmatig en brengen je in slechts 2 tot 2,5 uur vanuit Shinjuku naar Hakone.

Hakone’s hoogtepunten

Door de immense, serene rust heeft Hakone alles in huis om je bezoek aan Japan onvergetelijk te maken. Naast de topattracties Mount Fuji en Mount Hakone is dit gebied perfect als dagtrip of meerdaags verblijf. En deze hoogtepunten mag je zeker niet missen:

  • Duik in één van de vele onsen (een Japanse badgelegenheid) met water uit een geiser;
  • Hike langs fantastische uitzichtpunten op Mount Fuji;
  • Bezoek de spirituele Hakone Shrine en het indrukwekkende Ashinoko Lake;
  • Wandel langs honderden cederbomen over de Hakone Old Road;
  • Betreed de ‘onderwereld’ in de vulkanische Owakudani-krater;
  • Ontdek Mount Fuji via de Hakone Railway, Cable Car of traditionele Ropeway.

Reizen naar Mt. Fuji Hakone

Logo Doets Reizen Japan

Mt. Fuji Hakone