Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Wanneer je je ogen sluit en een Japanse stad voor de geest haalt, zie je waarschijnlijk Kyoto voor je. Met zijn traditionele tuinen, kleurrijke Shinto-altaren, talloze Boeddhistische tempels (1.600) en sierlijke geisha’s is Kyoto een verzameling van al het moois van Japan. En je mond valt letterlijk open bij het zien van de 10.000 scharlakenrode bogen van Fushimi Inari-taisha. Naast de rijke cultuur en bijzondere monumenten is Kyoto de thuisbasis van geavanceerde industrieën en winkels waar je verfijnd traditioneel aardewerk kunt kopen. Kyoto moet je eens in je leven gezien hebben.

Keizerlijke kunst en tijdloze tempels

Architectuur, historie en cultuur zijn groot geschreven in Kyoto, een plek die barst van tradities. Kyoto is de op-twee-na grootste stad van Japan en tevens één van de oudste. Tot 1868 was Kyoto de hoofdstad van Japan en bij het zien van de indrukwekkende architectuur begrijp je dat Kyoto zijn Keizerlijke status met trots draagt. Overal in de compacte stad vind je tempels (Shimogamo Shrine en Tenryu-ji), paleizen van vroegere keizers (Imperial Palace) en schitterende zentuinen (Ryoan-ji Temple en Kyoto Botanical Garden), maar ook het futuristische Kyoto Station. Kyoto wordt ook wel het hart van Japan genoemd en dat merk je aan alles.

Japan in een notendop

In het immense gebied van Kyoto is eindeloos veel te zien en te doen. Naast het moderne Kyoto Station en het wonderlijke Imperial Palace is er de Kinkaku-ji tempel, met een gouden paviljoen dat op water lijkt te drijven. Ook het Gion-district is een absolute aanrader. Met traditionele theehuizen, een bruisend nachtleven en geisha’s die zich naar geheimen contacten haasten is er in dit district genoeg te beleven. Ook vind je diverse fotoplekken, waar je een traditionele kimono mag dragen, en indrukwekkende bouwwerken, zoals de Moon Crossing Bridge die loopt over de Katsura River. Verder naar het westen vind je het Nijo-kasteel, dat in 1603 gebouwd werd en thuishoort op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na de drukte van de dag kun je opladen onder het genot van heerlijke sake (Bar 336) en fantastische visgerechten (Tempura Endo Yasaka). Wil je na het eten een wandeling door de natuur maken? Loop dan naar de top van Daimonji-yama voor een onvergetelijk uitzicht over de stad.

Schilderachtig schoon bamboebos

Wie zich inleest in de hoogtepunten van Kyoto zal ongetwijfeld foto’s voorbij zien komen van het Arashiyama. Dit majestueuze bamboewoud is een geweldige plek om te bezoeken met een fietstour vanaf de stad. Je rijdt eerst langs de hoogtepunten van Kyoto (Fushimi Inari-taisha, Kinkaku-ji en Gion) om vervolgens uit te komen bij het bamboebos. De bamboepilaren strekken zich uit naar de hemel en je hoort hoe de sierlijke takken fluisteren in de wind. Een bezoek aan Arashiyama is goed te combineren met de Tenryu-ji Temple en de tuin van Ōkōchi Sansō.

Kyoto heet je welkom in Japan

Kyoto is één van ‘s werelds meest cultuurrijke steden en een onvergetelijke plek tijdens je bezoek aan Japan. Maar met zó veel tempels, heiligdommen, theehuizen, tuinen en paleizen kan het moeilijk zijn om het overzicht te bewaren. Daarom hebben wij de belangrijkste hoogtepunten voor je op een rijtje gezet:

  • Wandel naar de top van Daimonji-yama voor een onvergetelijk uitzicht op Kyoto.
  • Bezoek het beroemde geisha district Gion;
  • Wandel door de duizenden scharlakenrode torii tunnels van Fushimi Inari-taisha;
  • Aanschouw het gouden paviljoen van de Kinkaku-ji tempel;
  • Shop tot je erbij neervalt in de winkelstraat Shijo-Dori;

Reizen naar Kyoto

Logo Doets Reizen Japan

Kyoto