De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Osaka is, na Tokyo, de grootste metropool van Japan en al eeuwenlang dé economische grootmacht in de Kansai regio. Osaka staat vooral bekend als levendig en modern, met dankzij talloze neonborden lichtgevende straten. Het is een fantastische plek om het moderne leven in Japan te ontdekken zónder diep in de buidel te moeten tasten. Want waar de hoofdstad bekend staat als prijzig en verfijnd, is Osaka ontspannen en ‘gewoon’. Hier draait het vooral om lekker (veel) eten, boeiende cultuur en spotgoedkope winkelketens. Meng je tussen de vriendelijke burgers en zorgeloze toeristen in Osaka en beleef Japan op een unieke manier. Kyoto wordt gezien als het hart, maar Osaka is de ziel van Japan.

Tafelen in de Nationale Keuken

Osaka draagt met trots de titel: ‘Nation’s Kitchen’. Vanuit de hele wereld komen mensen naar deze stad om de smakelijke, traditionele gerechten te proberen. De meest bekende zijn takoyaki (kleine deegballetjes) en okonomiyaki (hartige pannenkoeken belegd met allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis en speciale kushikatsu-saus). De beste plek om de lekkernijen van Osaka te proeven is Dotonbori. Naast de talloze eetgelegenheden en barretjes herken je dit gebied direct aan de extravagante reclameborden en opzichtige neonlichten. De meest iconische wegwijzer is de Glico Running Man, die boven de Ebisubashi Bridge hangt.

Traditioneel en toch modern

Naast de wereldberoemde keuken, sta je ook versteld van de rijke historie en architectuur van Osaka. In het midden van de stad ligt Osaka Castle. Dit spectaculaire kasteel is een belangrijk historisch hoogtepunt in Japan en één van de machtigste forten uit zijn tijd. Zo authentiek en traditioneel als het kasteel van Osaka, zo hip en eigenzinnig is het Shinsekai-district. De ontwerpers hebben deze buurt laten bouwen in de stijl van Parijs en New York. Helaas is Shinsekai na de oorlog verwaarloosd en getransformeerd tot één van de armste gebieden van Japan. Maar laat het je niet weerhouden om de wijk te bezoeken, want Shinsekai zit vol leuke winkeltjes, eetgelegenheden en de iconische Tsutenkaku-toren.

De stad is een attractiepark

Eén ding is zeker: verveling krijgt geen kans in Osaka. Op vrijwel elke straathoek vind je een typische verkoopautomaat met de meest aparte producten. Wat dacht je van paraplu’s, ondergoed of levende kreeften? Daarnaast vind je in Osaka het eerste Universal Studios pretpark buiten de Verenigde Staten én je kunt een bezoek brengen aan het op-één-na grootste aquarium ter wereld – Osaka Kaiyukan Aquarium.

Veelzijdige hoogtepunten in Osaka

De vriendelijke bewoners van Osaka heten je welkom in één van de mooiste steden van Japan. In Osaka kun je dagen vullen met prachtige gebouwen, indrukwekkende buurten, heerlijke maaltijden en talloze winkelcentra. Hoe lang of kort je ook in deze wereldstad verblijft, deze hoogtepunten niet ontbreken:

  • Eet de meest verrukkelijke maaltijden van Nation’s Kitchen;
  • Wandel door het eigenaardige en bruisende Shinsekai-district;
  • Stap binnen bij het authentieke Osaka Castle;
  • Vergaap je aan de flitsende lichtborden in Dotonbori;
  • Maak kennis met de vriendelijkste Japanners van het land;
  • Bezoek de Universal Studios of het Kaiyukan Aquarium.

Reizen naar Osaka

Logo Doets Reizen Japan

Osaka