De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Ondanks de talloze miljoenen mensen die dagelijks door Tokio lopen, is de stad brandschoon. Net zo netjes als Japanners binnenshuis zijn, zijn ze ook buitenshuis. Behalve dat Tokio een wonder van opgeruimdheid is, sta je ook versteld van het correcte gedrag van bijna iedereen: nauwelijks getoeter of geschreeuw. Voeg daarbij de veelzijdigheid aan wijken waarvan je kunt proeven, zoals Akihabara (walhalla voor gamers), Roppongi (bruisend nachtleven) Harajuku (paraderende, modebewuste meisjes), Shibuya (het grote shoppen) en Ueno (prachtig stadspark) en Tokio zit voor altijd in je geheugen.

Stad die nooit slaapt…

Of je wilt of niet: als je in Tokio bent, ga je het onwillekeurig vergelijken met die andere ‘city that never sleeps’. En niet zelden ‘wint’ Tokio, bijvoorbeeld als je in de immense, flikkerende lichtzee van  Akihabara verzeild raakt; dan is Times Square ineens niet meer dan een magere verzameling lichteffecten. En als je denkt dat je de ultieme drukte hebt ervaren, waag het dan Shinjuku Station te bezoeken en de oceaan aan mensen, die vanaf de perrons op je af komen, te ondergaan. Of sta even stil op Shibuya Crossing, dat bekend staat als het drukste kruispunt ter wereld. Tokio is met recht ‘een ervaring’!

De ‘onmisbare’ Senso-ji tempel

Als je er nog aan twijfelt of je in Japan bent, is de Senso-ji tempel de ultieme bevestiging daarvan. Deze uit de zesde eeuw stammende tempel verenigt zo’n beetje alles wat we als ‘typisch Japans’ beschouwen (sfeer, ontwerp, afgebeelde figuren). En om het Japanse karakter nog extra te verhogen, lopen veel mensen in traditionele kledij in en rond de tempel. Niet al te ver van de Senso-ji tempel vind je de hypermoderne Green Tower, waar je weer terug naar onze tijd wordt geslingerd; bovenin heb je een fantastisch uitzicht over de stad en, als het helder weer is, Mount Fuji.

Fantastische bloesems in Koishikawa

Als het lente is en je wilt de roze bloesems graag in hun ultieme pracht ‘betrappen’, zijn de 400 jaar oude tuinen van Koishikawa daar de allerbeste plek voor. Deze schitterende tuinen beschermen  duizenden plant- en boomsoorten en worden beheerd door de universiteit van Tokio, het meest prestigieuze onderwijsinstituut van Japan.  Als je onder de bomen doorloopt, waan je jezelf in de ‘roze hemel’. En twee idyllische  bruggetjes (de rode brug, de halve maan brug) maken Koishikawa tot een juweel van een park. Minder populair, maar daardoor juist interessant, is de oude wijk Yanaka. Hier kun je ‘ontsnappen’ aan het moderne Tokio. De vele steegjes, winkeltjes, galeries, begraafplaatsen en kleine ondernemingen met lokale producten, maken van Yanaka een heel fijn en authentiek rustpunt. 

Ontsnappingskunst!

Wat Tokio ‘verslavend’ maakt is dat je jezelf, net als de Japanners, even in een heel andere wereld kunt storten. Hogere ontsnappingskunst…  Als je zin hebt om een paar uur fanatiek te gamen of te gokken, kun je jezelf in honderden speelhallen helemaal uitleven. Of je koopt een ticket voor één van de talloze robotshows. Minstens zo spectaculair is een bezoek aan Tsukiji vismarkt, volgens velen de grootste vismarkt ter wereld, waar je zo’n beetje alle soorten rauwe vis ziet voor zover het oog reikt. Ook deze vismarkt is een aangename ‘ontsnapping’; je vergeet er het grotestadsleven. Niet minder spannend is een verblijf in het Gajoen Hotel Tokyo; zeker de traditionele keuken is daar een heerlijke sensatie.    

Neem ruim de tijd

Omdat Tokio bijna ‘een wereld op zichzelf is’ zou het logisch zijn er uitgebreid de tijd voor te nemen, een week bijvoorbeeld. Bij Doets Reizen kun je een geheel op jouw smaak toegesneden Tokio/Japan-reis boeken, die door ons tot in de puntjes wordt verzorgd.  

Reizen naar Tokyo

Logo Doets Reizen Japan

Tokyo