Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Arctisch Europa, dat zijn de mooiste natuurgebieden in het ongerepte noorden van Finland, Noorwegen en Zweden. In nationale parken die hun weerga niet kennen, verken je in de zomer de uitgestrekte wildernis en de bijbehorende dierenpopulatie onder de middernachtzon. Is het winter, dan wachten je eindeloze sneeuwvlaktes, adembenemend witte landschappen en het spectaculaire noorderlicht. Avontuurlijke reizigers kunnen in arctisch Europa, dat ook wel het Europese Alaska wordt genoemd, het hele jaar door terecht voor de indrukwekkendste ervaring van hun leven.

Vul je waterfles in kristalheldere beekjes en riviertjes

Kies je voor arctisch Europa, dan kies je voor natuur zoals natuur is bedoeld. Eindeloos wandelen, zonder dat je een levende ziel tegenkomt. Oorverdovend stilte, op het ruisen van bomen en hier en daar een vogel na. Een natuur die uitbundig bloeit of bedekt is met een dik pak sneeuw. Honderden rendieren die je zo maar in het wild ontmoet. Kristalheldere beekjes en riviertjes waar je zo uit kunt drinken. En waarom niet meteen een duik nemen, nu je er toch bent? Zet je mobiele telefoon uit, trek je wandelschoenen aan en zoek het avontuur op, in een gebied waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Alsof je aan het einde van de wereld bent beland

Arctisch Europa beslaat delen van zowel Zweden, Noorwegen en Finland. We hebben het dan specifiek over Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa, waar je staand aan de rand van de klif het gevoel hebt dat je aan het einde van de wereld bent beland. Een ander deel van Arctisch Europa is Varanger Peninsula, een fantastisch nationaal park op een grillig gevormd schiereiland. De kers op de slagroom van Arctisch Europa zijn de Scandinavische Mountains of Scandes, een bergketen die niet enorm hoog is, maar wel erg steil en rauw. Er zijn ijsvelden en gletsjers die erom schreeuwen verkend te worden door wandelaars die houden van een uitdaging.

Het hele jaar door een goede plek voor een geweldige reis

Je kunt zowel in de zomer als de winter terecht in Arctisch Europa. Aan de kust is het klimaat relatief mild, verder naar het binnenland dalen de temperaturen gestaag tot wel -20 graden Celsius. De lucht is vaak strakblauw, met een heerlijk zonnetje, dus zonnebrand is het hele jaar door een goede reisgenoot.

Bestemming in Arctisch Europa

Reizen naar Arctisch Europa

Logo Doets Reizen Noorwegen

Arctisch Europa