Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Noordelijker dan Troms og Finnmark ga je in Europa niet komen. De samensmelting van de provincies Troms en Finnmark is dé plek waar arctische avonturen beginnen. De ultieme uitdaging is een reis naar de Noordkaap, waar alleen de eilandengroep Spitsbergen je nog scheidt van de Noordpool. Bewonder de middernachtzon vanaf het Noordkaap-plateau, maak kennis met de honderden papegaaiduikers op het eiland Magerøya of sneeuwscooter door het hagelwitte, boomloze landschap.

Ontdek het rauwste stukje van Noorwegen

Met bijna 7,5 miljoen hectare is Troms og Finnmark met gemak de grootste provincie van Noorwegen. In het zuidwesten ligt het aangeschurkt tegen de provincie Nordland, via de oostkant stap je zo Rusland in, in het westen en noorden kijk je uit over de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. Troms og Finnmark is misschien wel het rauwste stukje van Noorwegen, met de meeste ongerepte natuur, en volop mogelijkheden om die te ontdekken. Ga sneeuwschoenwandelen, hiken, quad rijden, skiën of ijsvissen. Waar je ook voor kiest, de schoonheid van Trots og Finnmark imponeert op alle denkbare manieren.

De stad van het Noorderlicht

De grootste steden van Troms og Finnmark zijn Tromsø en Alta. Alta ligt noordelijk tussen de bossen, bergplateau’s en kustlandschappen aan het Altafjord. Het wordt ook wel de stad van het Noorderlicht genoemd, omdat je dit natuurverschijnsel hier vaak door de lucht ziet dansen. Tromsø is de hoofdstad van Troms og Finnmark en een gezellig, levendig stadje, met een bruisend nachtleven en volop buitenactiviteiten. Je kunt hier wandelen, vissen, op walvissafari gaan, kajakken en het noorderlicht spotten. Heb je nog tijd over, breng dan een bezoekje aan de arctische kathedraal, het Polaria-ervaringscentrum en het Polar Museum.

Niet voor koukleumen

Noord-Noorwegen is in elk seizoen een goede bestemming. In de winter kan het vooral in het binnenland extreem koud zijn, maar aan de kust is het klimaat iets milder. In de zomer ligt de temperatuur rond de 14 graden Celsius. Er valt weinig neerslag. 

Reizen naar Troms og Finnmark

Logo Doets Reizen Noorwegen

Troms og Finnmark